Zárásra nem borult a papírforma

Munkatársunktól
2010. 12. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában a szerdai játéknapra két nagy kérdés maradt: az E csoportból az AS Roma vagy az FC Basel jut tovább, a G jelű négyesből pedig a Sahtar Doneck, Arsenal, Braga hármasból melyik kettő csatlakozik a nyolcaddöntősökhöz. Ám valójában nehéz volt elképzelni, hogy a Roma, valamint a Sahtar és az Arsenal elbukik, és ez nem is történt meg. A svájciaknak nem volt esélyük Münchenben. Az Arsenal nem hibázott a Partizan ellen, azt pedig a Braga szurkolói sem gondolhatták komolyan, hogy csapatuk négy góllal nyer Donyeckben.
Az F csoportban Zsolnán a tét nélküli MSK Zilina–Szpartak Moszkva találkozó négy perc után félbeszakadt – a nézőtérről pirotechnikai eszközök repültek a játéktérre, ezért a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat –, s csak húsz perccel később folytatódott. Az összecsapást végül a Szpartak Moszkva nyerte meg 2-1-re.
Még kedden az A csoportban a Tottenham gólzáporos, 3-3-as döntetlenre ment Enschedében a Twente ellen, de így is az élen végzett, mivel a címvédő Inter 3-0-ra kikapott Brémában. „Fiatal játékosokat próbáltunk ki, nem akartunk kockáztatni esetleges sérüléseket, nekünk ez a meccs nem volt túl fontos” – próbált védekezni Rafa Benitez vezetőedző, pedig jó néhány kulcsemberét (Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta, Pandev, Eto’o) is szerepeltette. A C jelű négyes élén a Manchester United végzett, kis bosszúság az angolok számára, hogy a valenciai Pablo Hernández megakadályozta a sporttörténelmi tettüket, a gól nélkül végigjátszott csoportküzdelmeket, a manchesteri rangadó 1-1-re végződött.
Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló: E cs.: Bayern München–Basel 3-0, CFR Cluj–AS Roma 1-1; a csoport végeredménye: 1. Bayern 15, 2. Roma 10, 3. Basel 6, 4. Cluj 4. F cs.: O. Marseille–Chelsea 1-0, MSK Zilina– Szpartak Moszkva 1-2, a csoport végeredménye: 1. Chelsea 15, 2. O. Marseille 12, 3. Szpartak 9, 4. Zilina 0. G cs.: Milan–Ajax 0-2, Real Madrid–Auxerre 4-0; a csoport végeredménye: 1. Real Madrid 16, 2. Milan 8, 3. Ajax 7, 4. Auxerre 3. H cs.: Arsenal–Partizan Beograd 3-1, Sahtar Donyeck–Braga 2-0; a csoport végeredménye: 1. Sahtar 15, 2. Arsenal 12, 3. Braga 9, 4. Partizan 0. A csoportok első és második helyezettjei bejutottak a legjobb 16-ba a BL-ben, a harmadik helyezettek az Európa-ligában folytathatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.