Zuglói székfoglaló

2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van valami mérhetetlen pimaszság abban, hogy a szocialisták olyan embert jelöltek minap a zuglói önkormányzat egyik megüresedett képviselői helyére, aki nemrég még brigádtag volt a gyanúsítottként elhíresült Hunvald György csapatában. Kovács-Csincsák László, a kerületi MSZP korábbi frakcióvezetője azzal vált ismertté, hogy az ügyészség szerint munkavégzés nélkül összesen 6,5 millió forintot kapott a szomszédos VII. kerület kasszájából. (Hunvald mint Erzsébetváros akkori polgármestere természetesen készséggel igazolta a teljesítést.) Kovács-Csincsák tehát nem a kerületért kifejtett hervadhatatlan munkássága révén lett ismertté, sokkal inkább a feltételezett mágnás-gonosztevő kiskaliberű cinkosaként. A most tervezett zuglói akcióról, illetve annak fonákságairól megkérdeztük Horváth Csaba fővárosi szocialista vezért, az ingyenes BKV-jegy megálmodóját is, aki rezzenéstelen arccal pártalapvetésnek nevezte az MSZP-képviselők feddhetetlenségét. Az ismert gondolkodó elmondta, ő egyébként is legfeljebb akkor kérheti a képviselő jelölésének átbeszélését, ha legalább megalapozott gyanú van ellene, ha viszont nincs, megvédi megvádolt harcostársát. Megszólaltattuk magát Kovács-Csincsák Lászlót is, aki váltig állította, maradéktalanul elvégezte a Hunvald György által kiszabott munkát (jó tanácsadás), vagyis megérdemelten vette fel a pénzt, ami egyébként kapóra jött neki, hiszen zuglói képviselőként alig kilencvenezer forintot keresett, az pedig hideg vízre sem elég…
A népmesei elemekkel átszőtt történet talán még érdekes is lenne, gyengíti viszont, hogy az efféle históriákból hatalmas a felhozatal, értsd: megélhetési politikusokból teli a padlás. Lassan a börtön is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.