Küzdelem a vízzel

Újabb két út egy-egy szakasza került víz alá a Sajó áradása miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tegnap délutánra, így már négy úton szünetel a közlekedés.

MN
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotó: MTI/Balázs Attila„ src=”/static/data/cikk/20/57/72/cikk_205772/1-2_101226214709.jpg„ alt=”Fotó: MTI/Balázs Attila„ width=”350„ height=”215„ />Árad a Bódva is, a folyó vízállása és a sok csapadék miatt már szombat estétől védekezést rendeltek el. A Zagyván és a Körösökön elinduló újabb árhullámok miatt immár a Tiszán és valamennyi mellékfolyóján is védelmi készültséget tartanak fenn. A belvíz miatt az ünnep alatt több családot is ki kellett telepíteni. Illés Zoltán vízügyi és környezetvédelmi államtitkár elmondta: a hazánkat sújtó ár- és belvíz felvetette annak szükségességét, hogy tízezer ember foglalkozzon évről évre ezek megelőzésével. Részletek a 3. oldalon (MN

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.