Nem tanult – mi sem

2011. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanában ne tessék zavarni Tribuszer Zoltánné született Aranyosi Margitot, mert nincs jó passzban szegény. A komlói asszonyt nemrégiben kirabolták, ezért igen zaklatott, meg ugye egyébként is hadilábon áll a szerencsével. Tribuszernét másfél évtizede például – akkor még ő rabolta ki pilótajátékos kuncsaftjait – az a baj érte, hogy lefülelte a rendőrség, a bíróság pedig elítélte. Margitka (eleinte így nevezték a későbbi pórul jártak) természetesen nem vonult be a börtönbe, ám amilyen peches, kétéves bujkálás után csak elfogta a rendőrség. Jó öt évet üldögélt odabent, megbánta bűneit, de a kinti világ ismét mellbe vágta. Amikor kiszabadult, már nem jött érte a sofőrje a pazar luxusautóval, testőrre sem futotta (talán az akkori – 2005 – Gyurcsány-légkör is megviselte), így aztán nehezen ment a beilleszkedés. Arról nem is beszélve, hogy egyedül nevelte gyermekét, bányász férjétől elvált (gondolom, utóbbi sem volt boldog, amiért neve fejezetcím lett a bűnügyi krónikákban).
A folytatásban Tribuszer Margitka egy időre eltűnt a nyilvánosság elől, állítólag őssejtkapszulákkal ügyeskedett, de ez sem jött be igazán, így aztán ismét beállt szélhámosnak, legalábbis az eddigi hírek szerint. Arról olvasni ugyanis, hogy egymilliós kölcsönre évi hatvanszázalékos kamatot ígért, valamint azt, hogy a határidő lejártáig havi ötvenezret kapnak majd a hitelezők, a végén pedig a kamatokkal növelt teljes összeget. Mindenesetre Margitka eddigi tartozása cirka huszonötmillió lehet… Persze ő vissza akarta fizetni a pénzt – magyarázza –, csakhogy azt meg ellopták tőle. (A „történet” úgy szól, hogy a futár meghozta neki a pénzt, aztán elment, de kisvártatva visszajött, és elvitte, amit hozott.) Vagyis most nincs pénz. El lehet gondolkodni az emberi hiszékenységen is, de kidobott idő. 1993 októberében 90 millió elsikkasztásáról írt a Népszabadság, s mi lett a folytatás? Novemberre 650, decemberre 890 milliósra nőtt a balga emberek kára. Margitkáké a világ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.