Aggodalom

2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feddőleg szólt a magyarországi állapotokról az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet európai vezére, bizonyos Nicolas Beger a minap. Az emberiességi szószóló ezúttal a magyar uniós elnökség félidejének kapcsán érzett kényszert, hogy megvizsgálja és értékelje az országot – a mérceállító harcos arra a megállapításra jutott: „Magyarország ismételten nem teljesítette azt az elkötelezettséget, hogy humánus küllemű uniót hoz létre.” Konkrétan az a baj, hogy helytelen a magyar alkotmányos reform, ellenséges a hozzáállásunk a homoszexuálisokhoz és a romákhoz, ezenkívül rossz médiatörvényt fabrikáltunk. Nicolas Beger csalódottan szólt a menedékkel és a migrációval kapcsolatos ügyeinkről is, ő speciel egész másképpen csinálná. Hogy kiktől kapja információit az elkeseredett jogvédő, nem kétséges… Ahogyan az is megállapítható, Beger ember eddig még nem töltött huzamos időt leszakadt magyar régiókban, keveset utazott éjszaka szabolcsi MÁV-szerelvényeken, meg józsefvárosi aluljárókban sem kértek még tőle tüzet kigyúrt előemberek. Ellenkező esetben most ő is hézagos fogsorral dúdolná: „Tudod, az első pofon a legnagyobb, aztán a többit megszokod…” A homoszexuálisokkal, illetve a sajtószabadsággal kapcsolatos hírei szintén fals ismereteken alapulnak – Beger jogvédő ugyanis bátran riszálhatja ülepét az Andrássy úton, ha igénye van rá, és igaztalan vádaskodásai is megjelenhetnek a „cenzúrázott” magyar újságokban, lám.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.