Ha baj van: Bajnai

2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazából nem meglepő, hogy Bajnai Gordon volt kormányfő neve is fölvetődött mint lehetséges jövőbeni frontemberé – a baloldalon minden megtörténhet. (Volt a szocialistáknak már transzvesztita képviselőjelöltjük, mosógéppiac-vezető kormányfőaspiránsuk, akartak már leharcolt kvízmestert is a Sándor-palotába.) Elnézve a mai felhozatalt, miért is ne gondolkodhatnának Bajnai Gordonban? Megnyerő tekintetű személyiség, aki halkan, indulatok nélkül beszél, járása dallamos, őszödi beszédet még nem mondott, a libákkal gond volt, de interjú közben nem piszkálja az orrát (csak idegesítően pislog, azt meg lehet szokni). Ami inkább meglepő, az az, hogy az egykori miniszterelnök hamarosan az Egyesült Államokba költözik két hónapra. De lehet úgy is mondani: elutazik Magyarországról, hogy ne lássa a falurossza Böszmét, Mesterházy kisinast, a Lendvai, Hiller vokált, Török Zsolt szellemóriást és a többieket. Gyurcsány is megmondta annak idején: el is lehet menni… Bajnai Gordon tehát egy időre átköltözik a tengerentúlra tanítani, okulni és felejteni. De az is lehet, hogy onnét, New Yorkból ad majd tanácsot az övéinek, hogyan kell a lehető legeredményesebben rettegni, gatyába rázódni. A munkásmozgalom történetéből tudjuk, hogy egy időben Lenin is Svájcból irányította az orosz muzsikokat. Neki bejött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.