Mozgalmi reneszánsz

2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szocialistáink jajszava Szlovákiába is eljutott; az ellenzékben kesergő Robert Fico pártja, a baloldali Smer azt szeretné: tárgyaljon a törvényhozás arról, miként viszonyul kormánya a készülő magyar alkotmányhoz, az Orbán-kabinet „szlovákellenes” döntéseihez, meg arról is, milyen nemzetközi lépésekkel lehetne „megfékezni a veszélyes budapesti politikát”. Megfigyelők szerint nincs semmi meglepő a politikus nyüzsgésében: elő-előveszi a magyarkártyát, újrakeveri – a tapasztalat szerint a revíziós veszély emlegetésével jól riogatható a jámbor felvidéki szlovák ember. Internacionalista „jó szolgálatot” is teljesít a Fico-javaslat: megköszöni az MSZP-nek (és az EP szocialista frakciójának), hogy nem határolódott el tőle, amikor anno összebútorozott a turbonacionalista Slotával.
Egy kései kommunista internacionálé tanúi lehetünk Európában, talán hamarosan nemzetközi brigádok is alakulnak készülő alkotmányunk megzabolázására, már most határokon átível a brüsszeli aggodalom. Az egész persze csupán kintorna, amolyan békebeli artistaműsor – ha van rá türelmünk, megnézzük, ha nincs, szellőzünk egyet a büfépultnál, ilyen egyszerű. Huhogjon csak békében a hoppon maradt szlovák vezér, ordítozzon a kisdedgyámolító zöldember; ahogyan a mi bohócunk mondaná: majd megunják és hazamennek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.