Egri köpés

2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem futott be nagy karriert az a szerdán kiadott, majd megcáfolt hír, miszerint leköpték az egri felszólalására igyekvő Gyurcsány Ferencet. Nincs ebben semmi meglepő, a szemlőhegyi politikus viharos pályáját tekintve szinte az a szenzáció, hogy eddig mindössze egyszer köpték le a hagymázas embert, legalábbis a szó gyakorlati értelmében. Emlékezetes, 2009 márciusában az MSZP éléről eltanácsolt kádkőgyárost a Jókai utcai pártszékház előtt találta homlokon egy fölhevült tüntető nyála.
A minapi leköpés (de csúnya szó) már régóta a levegőben lógott, illetőleg repült… Bizony, aki politikusnak áll, hozzá kell edződnie az ő lehetséges leköpéséhez, esetenként még örülhet is, ha ennyivel megússza – Gyurcsányt én az „esetenkéntiekhez” sorolnám. A történteken, illetve meg nem történteken az sem változtat, hogy a Gyurcsány-titkárság utóbb nemes egyszerűséggel „maroknyi nyilas tüntetőnek” nevezte az egri MSZP-székház előtti tiltakozókat, akik közül „egy zavarosan viselkedő asszony többször a földre köpött”. Arról nem ír a titkársági kiegészítés, mitől „nyilasok” azok a tüntetők, akik nem örültek az őszödi trágár egri turnéjának, ahogyan azt sem említi, hogy a „zavaros” asszony speciel egy valóban zavaros ember kapcsán fejtette ki markáns nézetét.
Amúgy az afférnak, akárcsak magának a Gyurcsány-látogatásnak, nem volt különösebb hírértéke.
A szónok előállt a saját aranyköpéseivel…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.