Egységbe forrtak

2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megtisztulásra egyelőre várniuk kell a szocialista drukkereknek, momentán azt sem tudja eldönteni a pártvezetés, ki mögött kellene felsorakozni, arról nem is beszélve: hová lesz a séta. Mesterházy Attila elnök még tényezőként szeretne domborítani a porondon, ám elég súlytalan, ráadásul Gyurcsány-fóbiában szenved. A szemlőhegyi rá nézve tényleg valós veszély, egyvégtében feszegeti a bicepszét, a párton belül is pánikot keltett, amikor azzal állt elő: meg kellene vizsgálni az MSZP-vezetők vagyoni helyzetét, feleljenek közvetlenül a tagságnak. Bejelentése még az egyik jámbor alelnökből is riadalmat váltott ki, azt mondta: Gyurcsány akciói nemcsak a pártra, hanem a baloldalra, sőt az egész országra nézve is kifejezetten károsak. (Mesterházynak egy sápadt mondatra telt: „Az MSZP hitelvesztésének okai az előző ciklusban keletkeztek.”)
Pénteken viszont varázsütésre egységbe forrt a szegfűs csapat. Hír érkezett: az ügyészség gyanúsítottként kívánja meghallgatni Gyurcsány Ferencet a kaszinóberuházás kapcsán. Mondani sem kell, nyomban felállt a megviselt gárda, a kádköves ember pedig megérezte a nagy lehetőséget; vasárnap már mártírként intézett lánglelkű szózatot híveihez a városligeti csinnadrattán: „No pasarán! Nem törnek át!”, idézte zavaros értelmezésben a spanyol kommunista, Dolores Ibarruri szavait. Egyszerre volt ijesztő és szánalmas. (Inkább az utóbbi.) Szereplését az egyik hírportál olvasója utóbb így kommentelte: „Kámpec, Dolores”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.