Field is rettegett

2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem érezte jól magát Magyarországon, ezért hazautazott Richard Field, a gyöngyöspatai romák húsvéti nyuszija. A bőkezű amerikai (korábban az LMP kampányát is támogatta) elutazása előtt azt nyilatkozta a Budapest Timesnak, hogy szélsőjobboldali csoportok nemrég kikezdték, megfenyegették, ezért megy el most, két évtized után (fájó szívvel persze). Kár, hogy távozik – ezt már én teszem hozzá –, ugyanis két kormánypárti képviselő, Kocsis Máté és Németh Szilárd nemrégiben egy parlamenti eseti bizottság felállítását javasolta, amely megpróbálná kideríteni, ki és miért szervezte a hevesi romák nagy csinnadrattával beharangozott húsvéti utaztatását, ki láttatta riadt evakuálásnak a wellnesshétvégét a nemzetközi sajtó előtt, nem utolsósorban ki pénzelte a froclizó-vizelő gárdistákat. Nevezett képviselők szívesen vették volna, ha Mr. Field segít az eligazodásban. A bizniszmen egyébként hajdanán a Columbia Egyetemen tanult, Deák István professzor előadásai szerettették meg vele Magyarországot. Melegséggel tölt el mindnyájunkat az ilyesmi, bár attól tartok, újabban tanár urat is megvezették, írásai, beszédei némelyikéből Heller Ágnes aggodalma szól, emellett az EU iránti engedelmességet is hiányolja Orbánékból, egypártrendszert, közelgő diktatúrát vizionál – árnyalná látásmódját, ha sűrűbben hazanézne.
Mr. Field mindenesetre nem lesz ott a parlamenti bizottság előtt, elege lett az itteni állandó félelemből, hazament. (Az Államokban „nyugodtabb” az élet, ott csak a revánsra spekuláló táliboktól rettegnek.) Különben már az izgága kádköves is megmondta: El lehet menni…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.