Kétszeres vádlott szocialista

2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség F. Kálmán, a terézvárosi közterület-felügyelet volt vezetője és további hét társa ellen – közölte lapunkkal Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az úgynevezett kerékbilincselési ügyben üzletszerűen elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés bűntettével megvádoltak sorában szerepel – a részben közreműködő – Hatvani Csaba, az MSZP volt VI. kerületi alpolgármestere, jelenlegi önkormányzati képviselője, valamint a felmondási idejét töltő jegyző, Sajtos Csilla is.
A vádirat szerint Terézvárosban 2001-től a Centrum Parkoló Kft.-t bízták meg a közterület-felügyelők a kerékbilincsek fel- és leszerelésével. – A cég bilincselésenként közel 15 ezer forintos szolgáltatási díjat kapott. Az elsőrendű vádlott 2008 májusa és 2009 augusztusa között havonta különböző összegű „ösztönzési pénzt”, összesen több mint 4,5 milliót fogadott el a Centrum Kft. vezetőitől, és az átvett pénzből juttatott a beosztottainak is. F. Kálmán hivatali helyzetével visszaélve, jogtalan előny biztosítása érdekében a fenti időszakban 14 esetben intézkedett arról, hogy a beosztottai bizonyos gépjárművekről a már felszerelt kerékbilincset szereljék le, és az eljárást szüntessék meg – állapította meg a vádhatóság.
Hatvani Csabát nemrég a Verók István volt MSZP-s polgármester és tizenhárom társa elleni büntetőügyben már megvádolták különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével. Lapunknak tegnap azt hangoztatta: mindkét ügyben ártatlan, és esze ágában sincs lemondani. Pártja szerint mint korábban, most is megilleti őt az ártatlanság vélelme.

Hagyó hosszabbít. További három hónappal hosszabbította meg tegnap a bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel, zsarolással és más bűncselekményekkel gyanúsított Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes házi őrizetét a Fővárosi Bíróság. A BKV-ügynek eddig 21 gyanúsítottja van, a Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozás holnap lejáró határidejének négy hónapos meghosszabbítását is kezdeményezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.