Lemondott az IMF vezérigazgatója

Azonnali hatállyal lemondott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szexuális bűncselekménnyel vádolt vezérigazgatója. A hatóságok tegnap hivatalosan is vádat emeltek Dominique Strauss-Kahn ellen.

2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angela Merkel német kancellár és José Manuel Barroso bizottsági elnök is ragaszkodik ahhoz, hogy ismét európai vezetője legyen az IMF-nek. Az utóbbi napokban ugyanakkor felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint eljött az ideje, hogy egy rohamosan fejlődő állam – például Brazília – állítson jelöltet az IMF élére. Strauss-Kahn utódaként Christine Lagarde francia pénzügyminiszter a legesélyesebb, tegnapi sajtóértesülések szerint őt támogatja Németország és az Egyesült Államok is. Strauss-Kahn ügyében újabb tanú bukkant föl a Le Figaro párizsi napilap értesülése szerint. A New York-i Sofitel szálló egyik alkalmazottja a reggeli maradékát szedte le, amikor Strauss-Kahn feltételezett áldozata, a guineai származású szobalány bement a lakosztályba. A szobalány belépéskor nem használta a mágneskártyáját, ezért nem lehet megállapítani, mennyi ideig volt bent.

Továbbiak a 8., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.