Májusi veszélyek

2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmezteti a radikálisokat, csak lassan a testtel, könnyű ráfázni. Tavasznak ugyan tavasz van, de tegnap hajnalban például megdőlt a május hatodikák hazai hidegrekordja: Zabarban (Nógrád megye) mínusz 4,2 fokra ébredtek a korán kelő helyiek; még a kakas is döbbenten kukorékolt, a bekecsbe bújt disznós gazda pedig – ha nem figyelt kellőképp – már vágódott is hanyatt az ól előtti jégen vödröstül, moslékostul, ami feltétlenül rossz ómen… A fővárosban a Liszt Ferenc repülőtérnél mérték a leghidegebbet, 1,3 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, igaz, ez nem zavarta a hajnali gépeket, nekik meg sem kottyant. Napközben amúgy gyorsan melegszik, de azért a strandolással csak óvatosan – elég még a napfürdőzés, ezzel is csak módjával, a duhaj napimádók ilyenkor szoktak hőgutát kapni, az meg olyan, mint egy választási vereség.
Kerüljük tehát a szélsőséges megoldásokat, ezek a felmérések szerint csak bajt hoznak ránk, abból meg van éppen elég.
(Még a politikában is. Aki nem ügyel kellőképpen a Házon, városligeti sátoron kívüli hőmérsékletre, könnyen ráfázik, bármekkora temperamentummal igazolja is az ellenkezőjét. A lázas politikus pedig lázas beszédeket mond, súlyosabb esetben félrebeszél, fertőz – bevált ellenjavallat: bizottsági, majd ügyészségi meghallgatás, priznic, hosszabb pihenés hűvös helyen.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.