Még maradnak, lubickolnak

2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába foglalták el rövid kézitusa után 2009. október ötödike hajnalán Tettye-kommandósok a Pécsi Vízművek Zrt. székházát, a rajtaütés ellenére a város lakói máig nem tudják, hogy akkor most pécsi fennhatóságú víz folyik-e a csapból, vagy még mindig a francia. Kacifántos ügy. Két esztendeje, amikor a megyeszékhely elöljárói a roham mellett döntöttek (szép szóval nem ment), vagyis hogy felbontják a Suez Environnement S. A.-val még 1995-ben kötött víziközmű-szerződést, s megvásárolják a francia tulajdonban lévő tulajdonrészt, egyszerűnek tűnt minden. Csak később derült ki, nem az. Az attak után még nekik állt feljebb, sápítoztak, szaladtak fűhöz-fához, majd birtokháborítás címén feljelentették a Tettyét – ráadásul saját melósaiknak sem fizették ki az őket megillető havi bért. (Jellemzi a helyzetet, hogy jelenleg 323 munkavállaló perli a céget; ítélet viszont – ez is jellemző – még nincs.) A PV Zrt. elöljárói – stílszerűen – élnek, mint hal a vízben, jóllehet már a megyei cégbíróság is beígérte, hogy az egész gyülekezetet törli a nyilvántartásból. Bejáratott demokráciákban egy efféle pancsoló brigád már rég a sitten vakarózna, már ha egyáltalán vízre szállhattak volna annak idején. Nálunk azonban ezen a fronton is speciális a helyzet, a mi spontán privatizátoraink ravasz legények voltak, MSZMP-ben, KISZ-ben gyerekeskedtek, ki urambátyám volt, ki szesztestvér. Mi meg francia nevelést kaptunk…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.