Nem olvasnak, csak ítélnek

2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Washingtonban úgy látják, hogy Magyarországon jelentősen csökkent a sajtószabadság. A Freedom House (FH) nemzetközi jogvédő szervezet idei helyzetről szóló jelentése lesújtó. Az FH szerint az itthoni média új szabályozása erős korlátokat tartalmaz, s nem szerencsés, hogy a szaktestületben sok a kormányszimpatizáns.
Magyarországon ellenben úgy látják, inkább a nemzetközi sajtómegfigyelők szakmai alkalmassága romlott tovább, tabellakészítőik rutinból dolgoznak, rossz súgókkal; jót tenne nekik egy kis budapesti kiruccanás a dohos washingtoni irodából. Ebben az esetben első kézből tapasztalhatnák, hogy Magyarországon változatlanul, vég nélkül uszíthat az ellenzéki sajtó, senki sem veszi el a Népszavától a klaviatúrát, a Klubrádiótól a mikrofont, az ATV-től a kamerát… Hogy bizonyos publikációk mindennek ellenére cenzúráról vizionálnak, az éppen hogy a haragos washingtoniakat cáfolja. Hogy a szaktestületben sok a kormányszimpatizáns? A választói akarat már ilyen. Csak nem Lendvaiéknak kellene még mindig szortírozniuk a híreket? Mi inkább úgy látjuk: az elcsapott hatalomnak savanyú a szőlő, meghajtotta őket. Washingtonig hajtotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.