Összefonódó villamoshálózat

2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széll Kálmán (Moszkva) térig kezdődhet első ütemben a budai villamoshálózat összekötése – közölte lapunkkal Lánszki Regő, a II. kerületi kerületfejlesztési bizottság fideszes elnöke. A helyi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén egyhangúlag fogadta el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kompromisszumos javaslatát a hatmilliárdos, uniós támogatású fejlesztésről. Az eredeti program kettéválik, a 17-es villamos meghosszabbítását magában foglaló „Moszkva téri ágra”. Ehhez a kerület kiadja a tulajdonosi és hatósági hozzájárulásokat. A vitatott „Bem rakparti ág” kiépítése további vizsgálatok után kezdődhet. Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester közölte: elfogadhatónak tartja a javaslatot, amelyet a Fővárosi Közgyűlés május végén tárgyal. A városháza ahhoz ragaszkodik, hogy az NFÜ-vel mindkét támogatási szerződést aláírják a fonódó villamosokról. Az egyezség sürgős, mert döntés híján a május 31-i határidővel elveszhet az uniós forrás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.