Sajtószabadság

2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs abban semmi új, hogy a baloldal megmondóemberei újabban nyugatra szaladgálnak panaszkodni, legfeljebb gusztustalan. Bolgár György minap a Süddeutsche Zeitung olvasóival osztotta meg bánatát; azon kesergett, hogy a magyar kormány egyszerűen „kiszárítja” az ellenzéki sajtót, elcsábítja tőle a pénzes hirdetőket, miáltal a csőd szélére jut. Ő speciel már két hónapja nem kap fizetést sem a Népszavától, sem a Klubrádiótól, itt áll fitying nélkül, ingben, pantallóban, kétségbeejtő. Az ilyesmivel persze nem illő viccelődni, nem is tenné az ember, ha nem hallgatna bele a minap Vicsek Ferenc betelefonálós műsorába (szintén Klubrádió), ahol épp az iránt érdeklődik az egyik hallgató: hová tűnt a drága Bolgár úr, már napok óta nem hallani az éterben. Szabadságát tölti, válaszol szárazon Vicsek, mire az érdeklődő megnyugszik. De jó, nem rúgták ki, csupán pihen a szerkesztő úr, ráfér szegényre…
Az is lehet, hogy szimplán kényszerszabadságra küldték, amíg tart az elvadult cenzúra. Jobb esetben a szerkesztő úr alkotói szabadságra ment, újabb szexkönyvén dolgozik, most talán majd befejezi. Amúgy mi is élvezzük Bolgár György szabadságát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.