Szerencsés Dániel

2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokat elmond a formálódó Demokratikus Koalíció platform szellemiségéről, hogy Pest megyei szervezetük Dániel Pétert jelöli a testület országos elnökségébe. A hírt maga az érintett jelentette be minap Facebook-oldalán, egyben jelezte is: nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy Böszméék számolnak vele; ha megválasztják, buzgón teszi majd a dolgát. Dániel Péter szerepeltetése üzenetértékű: Gyurcsány Ferenc igyekvő platformja immár hivatalosan is kitárja kapuit a legbőszebb „nyolcvankilences demokraták” előtt.
Az ügyvédként kevéssé jegyzett lumpenpolitikus tavaly nyáron bukkant fel a közéletben, első látványos fellépéseként kaszinótojással bekent egy közterületen kifüggesztett nemzeti együttműködési nyilatkozatot. Alig titkolt vágya volt, hogy ítélje el őt a bíróság, miáltal mártírrá nemesülhetne (Sztálin speciel postarablóként kezdte), vagyis nevet szerezne a partizánvilágban – akkor ez még nem sikerült, tettét csupán véleménynyilvánításnak minősítette a bíróság.
Dániel doktor azonban nem adta fel, a kaszinótojás után minyonnal folytatta, majd a szélsőjobb Kossuth téri tüntetésén vörös rózsát helyezett el a Károlyi-szobornál; ám ez se jött be szegénynek, mindöszsze szimplán lehülyézték. Márciusban aztán már a televízió képernyőjén is felbukkant – egy tévéstábnak adott interjú közben épp a törtető Gyurcsány Ferenc sodorta el szerencsétlent. (Később már közös fotón látható a két mozgalmár, végtelenül boldog mindkettő.) Aztán még egy Dániel-adalék: ügyvéd uram blogján nemrég Orbán Viktor meggyilkolására buzdító bejegyzés jelent meg; bár ezt nem ő írta (később törölte is), végképp felkeltette a pártütésre készülődő szemlőhegyi figyelmét. És íme: Dániel Péter az országos (legalábbis megyei) politika kapujában – talán a kulcs is nála van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.