Szilvásy-ügy, az újabb

2011. 05. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kívánt a sajtónak nyilatkozni, a rendőrségi gyanúsítás ellen pedig panaszt tett Szilvásy István, a HM Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) kiérdemesült főigazgatója, így aztán csak találgathat az ember, mit akarhatnak a rendfenntartók Szilvásy György exminiszter testvérétől.
Ami biztos, nem először szerepel a sajtóban az ifjabbik Szilvásy; már 2005-ben felbukkant a neve, akkor Lamperth Mónika önkormányzati miniszter figyelt fel a talpraesett határőr főorvosra, s tette meg a BM-kórház frontemberének; néhány évre rá Szekeres Imre, a honvédelem akkori éke nyúlt a hóna alá, s emelte az ÁEK élére. (Utóbbi lépés különösen meglepte az orvostársadalmat, merthogy az ifjabb Szilvásy egy alaposan leharcolt kórházat hagyott örökül, a bázis hervadt állapotáról legendák keringtek.) Volt is az egészből egy kis morgás az akkori ellenzék részéről (Szilvásy klán stb.), ám Horn Gábor, a boldogult szabad demokraták megmondóembere lángszavú nyilatkozatban állt ki a Szilvásyk mellett – már miért lenne baj a familiáris jogfolytonosság? (Valószínűleg a korábbi SZDSZ-gyakorlatra gondolt – bolsevik szülők, ÁVH-s papák.) Az viszont tényleg nem tett jót az István öcsnek, hogy újonnan felügyelt intézménye hamarosan belekeveredett valami csúnya taj-kártya ügybe; állítólag külföldieket istápoltak feketén a Honvéd-kórházban, nyilván nem puszta irgalmasságból…
Következett mindebből, hogy az új kormány honvédelmi minisztere egyik első lépéseként elzavarta posztjáról az ifjabb Szilvásyt, akit most valószínűleg kalandos pályájáról kérdez majd a rendőrség.
De ne szaladjunk a hírek elébe!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.