Szocialista memória

2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromszázmilliót keresett az ingatlanok eladásán az önkormányzat – állította a lakhelyelhagyási tilalommal sújtott Hunvald György, aki több mint két évet töltött előzetes letartóztatásban a fővárosi VII. kerületi ingatlanpanama miatt. Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere az ATV-nek adott szombati interjújában kijelentette: „ezt a 823 napot úgy lehetett kibírni, hogy hittem az igazamban, hittem abban, hogy ezek a bűncselekmények nem történtek meg”. Hunvald bírósági meghallgatásán még azt mondta: a vádpontokban szereplő 17 eladott ingatlan közül kilenc esetében „sok-sok milliárd hasznot realizált” az önkormányzat. A volt szocialista pedig a hiteles értékbecslést nem a forgalmi érték alatti vételárakat megállapító volt kerületvezetésen, hanem az ügyészségen kérte számon. Hunvald egy hónapja az egyes ingatlanok eladásának részleteiről semmit sem tudott, szombaton már állította, „károkozás szempontjából” alig nyolc ingatlan érintett. A perben az elsőrendű vádlott, Gál György volt VII. kerületi SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök hozta fel, hogy hasonló módszerrel még legalább 40 ingatlant adtak el. Ismeretes, a vádirat szerint Hunvald, Gál és tizennégy társuk több mint 600 milliós kárt okoztak az önkormányzatnak a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerint bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel. Gált a múlt héten házi őrizetbe helyezték.
Az ügyészség várhatóan ma nyilatkozik a fellebbezésről, a per június közepén folytatódik. Ezen túl Erzsébetváros fideszes vezetése az előző két ciklus további 11 ingatlaneladásánál tárt fel jogsértéseket. A becslések szerint legalább 2,5 milliárdos károkozás miatt újabb feljelentéseket tesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.