Zugló darazsa

2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zuglói önkormányzat színes egyénisége Várnai László, a Lehet Más a Politika delegáltja. Ez persze csak visszafogott utalás a kerületatya habitusára; markánsabb portrékban inkább notórius kötözködőként, az LMP ökleként említik, akit a készülő Tóth Ilonka-filmtől (minek támogatni egy „propagandafilmet”?) a tervezett Wass Albert térig minden zavar, ami nemzeti és magyar. Egy túlmozgásos aktivista, aki ismeretlen okból ellenzi a kommunizmus gyermekáldozatairól szóló kerületi emlékműsort (sztálini éhínség Ukrajnában, sok millió halott), aki az intézmény-összevonást véleményező szülőket hűvös eleganciával piranháknak nevezi, sőt, még a kerületbe tervezett defibrillátor-bővítéssel is baja van. („Nekem az a kérdésem, most is van egy jó pár készülék szerte a kerületben, ezeket eddig hányszor használták?”) Arcképvázlatának megkerülhetetlen mozzanata: választási ajánlószelvényeit annak idején játékdömperrel „szállította” az önkormányzathoz.
Nem véletlen, hogy a haragoszöld emberre a megfáradt országos ellenzék is felfigyelt, nemrégiben az ATV is megszólaltatta, igehirdetővé lett a Klubrádió betelefonálós műsoraiban – a köztévé meghívására ellenben nemet mondott, szűknek ítélte a műsoridőt (mások szerint a keresztkérdésektől tartott). Hogy eredendően gonosz-e Várnai László, vagy csak rossz társaságba keveredett, nem tudni. Blogjából mindenesetre kiderül, elkötelezett civilnek (akkor mit keres az LMP-ben?) tartja magát, amúgy fotográfusnak tanult, finom külhoni iskolákban is megfordult, régóta kacérkodik a művészpályával. Egyik munkája színes bőrű gyerekeket ábrázol, aláírás: „Tíz év múlva az egyikük felrobbantja Magát”. Így, ráadásul M-mel… Elgondolkodtató. Ahogyan maga Várnai László, Zugló darazsa is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.