Biztos olvasóink

2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most már hivatalosan is stabil olvasónknak mondhatjuk a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) sajtóilletékeseit, miután nevezettek nemrég bejelentették, rajta tartják szemüket a magyar médián. Andrej Danko, a párt alvezére ezt azzal magyarázta, hogy Magyarország állandó veszélyt jelent Szlovákiára, miután Trianon felülvizsgálatára törekszik. Meg egyébként is – tájékoztatott Danko –, az SNS az egyetlen szlovák párt, amely védi az országot, a nemzetet, és nem alkuszik. (Ezek ismeretében nehezen érthető, miért csupán 5,07 százalékot kapott a honvédő brigád a tavalyi szlovák választásokon.) Mellesleg ottani mértékkel akár patinás tömörülésnek is nevezhetnénk a csapatot, hiszen eleik még 1871-ben álltak össze, s egészen 1938-ig (vagyis a legendás benesi időkben is) szenvedélyesen politizáltak. 1990-es újraalakulásakor a párt felvállalta a régiek ideológiai örökségét. Némi különbség: a tagság zömét mára már nem a korábbi lecsúszott evangélikus, konzervatív egzisztenciák alkotják, sokkal inkább volt pártfunkcionáriusok és újgazdagok. Az ifjú Ján Slota, a későbbi pártelnök kivétel, ő speciel sima, kétkezi rablóként jelent meg a színen, letérve az apai útról (Slota bácsi besúgó volt), egy keveset még sitten is ült – lám, mi is figyeljük az ottani sajtót…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.