Feljelentés Csepel eltűnt milliárdjai miatt

2011. 06. 10. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Szilárd (Fidesz– KDNP) csepeli polgármester büntető feljelentést tesz a Csepel SC Alapítvánnyal összefüggő, bűncselekménygyanús ügyekben – közölte Ábel Attila alpolgármester. A fideszes politikus tájékoztatása szerint az önkormányzat csak ma hozza nyilvánosságra a részleteket. Úgy tudjuk, arról a nyolcmillió eurós jelzálogjogról van szó, amelyet a tizenegy éve nem is létező egyesület, a Csepel SC sporttelepére jegyeztetett be az alapítvány. A különféle beruházásokra szánt milliárdoknak nyoma veszett. A sportegyesület ingatlanjai pedig veszélybe kerültek.
A kerület polgármestere februárban jelezte: a legfőbb ügyészhez fordult amiatt, hogy az alapítványt Podolák György volt MSZP-s parlamenti képviselő elnöksége alatt az offshore cégek tulajdonában lévő Cs.sziget-Invest Kft.-nek játszották át. Az önkormányzat szocialista vezetése idején több mint 700 millió forint közpénzzel támogatta az alapítványt. A kuratórium tagjai közül többen az Indotek nevű, ingatlanfejlesztő cégcsoporthoz tartoznak. Jellinek Dániel, aki számos, az ingatlanfejlesztésben érdekelt cég tisztségviselője is, februárban azt közölte, a terület harmada épülne be üzleti céllal, a bevételből a sportot fejlesztenék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.