Lehet más? Gyurcsánnyal nem

2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schiffer András frakcióvezető kizártnak tartja, hogy pártja, a Lehet Más a Politika valaha együttműködjön Gyurcsány Ferenccel. Az MTI-nek nyilatkozó politikus annak kapcsán mondta ezt, hogy a bukott kormányfő egységre szólította az MSZP-t és az LMP-t. (Másokat is mozgósított az izgága frontember; a részvétel feltétele, hogy az illető szervezet, pártocska kellőképpen utálja Orbán Viktort, a többi részletkérdés.) Pillanatnyilag azonban úgy fest, a magyar politika vízválasztója sokkal inkább a Gyurcsányhoz való viszony. Itt húzódik a törésvonal: ki számol még a szemlőhegyivel, és ki az, aki már észrevette szegényen a visszafordíthatatlan tüneteket? Hát persze hogy a dörzsölt LMP-vezér kézzel-lábbal tiltakozik a kádköves közeledése ellen, naná, ki hálna együtt egy leharcolt balerinával a politikai elfekvőben? Schiffer jó diagnoszta, nem most jött a hat húszassal. (Megjegyezném, a zöldember nem az MSZP-nek, a nyüszítő Gyurcsánynak adott kosarat. Az pedig egyre kevésbé ugyanaz.)
Mára úgy alakult, hogy mindennapjaink kiporciózott, elmaradhatatlan derűs utálata a volt kormányfőben ölt testet, aki amúgy mentális állapotáról naponta maga ír a blogjában. Egyre többet foglalkozik főzési szokásaival, piaci sétáiról közöl beszámolót, konyhai dúdolását szolmizálja. Minap az egyik kenyeres pajtása is írt valami válaszfélét (dagályos, nyálas cikk, dicsér is, fedd is, benne lapul a bolsevik kétértelműség), egyebek mellett az MSZP szociáldemokrata értékeiről szónokol. „A párt szociáldemokrata értékei? – kérdi egy hozzászóló. – Miért? Talán maguknál van Kéthly Anna órája?” Hozzáfűzhetnénk: ha ott van is, lejárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.