Őszintén szólva

2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aczél Endre újságíró és operalátogató a jelek szerint nagy figyelemmel kíséri a dalszínház belső életét, minap egyebek mellett ezt írja Facebook-oldalán: „Momentán Horváth Ádám. Délelőtt kinevezi az illetékes miniszter 5 évre az Operaház igazgatójának, délután a nem illetékes miniszter-(elnökhelyettes) Orbán nevében a kinevezést visszavonja. Ilyet még nem b…ott a jézuskrisztus. Hogy működik ez a kormány, az ég szerelmére?!” Már ennyiből is látható, hogy Aczél nem egyházi iskolában végzett annak idején, ellenben elképzelhető, hogy ő írta az őszödi beszédet. Az írás hozzászólói – többek között Burány Sándor és Szabó Zoltán (utóbbi a parlamentben káromkodott egykor) – nem háborogtak a szerző stílusán, talán megszokták már, esetleg ez elvárás a mozgalomban. Amúgy a hírlapírót a határon túli események sem hagyták hidegen, Orbán Viktor mostani írországi látogatása kapcsán például azt javasolta az ottaniaknak, hogy „éppenséggel az üresen álló házaikat felajánlhatnák a magyar romáknak, dögivel van belőlük…” Jó lenne tudni, mit szólnak Aczél Endre gondolataihoz, nyelvezetéhez a sajtószabadság hivatásos rettegői? Vagy ezek az gondolatok már átestek a cenzúrán? Hűha.
Kétségbeesést olvasok ki a trágár szerző soraiból. Sőt, nem csak az övéiből. Az egész elkötelezett baloldalra ráült valami megmagyarázhatatlan anyázhatnék. Újságírótól politikusig mindenkiből csak úgy dől a keserves káromkodás, mintha az még segítene valamiben. Holott az csak pótcselekvés, nem egyéb. Vagy talán az igazi én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.