Parkolójegyet hamisítottak, de lebuktak

2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkormányzati parkolóőrök figyeltek fel azokra a parkoló autókra, amelyek szélvédője mögött az utóbbi hetekben az eredetihez megszólalásig hasonlító parkolójegyekkel próbálták meg igazolni a fizetést – mondta tegnap Láng Zsolt (Fidesz–KDNP), a főváros II. kerületének polgármestere. Kiderült, hogy a jegyek hamisak: nem az önkormányzat üzemeltetésében lévő automatákból származnak. A rendőrök rövid időn belül nyomára jutottak a három elkövetőnek is, akik ellen magánokirat-hamisítás és csalás vétsége, illetve bűntette miatt indítottak eljárást. A házkutatások során más kerületben használatos hamisított parkolójegyeket is találtak. Láng Zsolt kiemelte: március 21-től az önkormányzat maga végzi a kerületi parkolásüzemeltetést. – A kerületi parkolóőrök a korábbiaknál hatékonyabban dolgoznak, a polgármesteri hivatal munkatársaiként közfeladatot ellátó személyként léphetnek fel a gépjárművek alapos ellenőrzésekor – tette hozzá.
Sikeres volt a rendőrség május közepén indított akciója is: 23 nap alatt 23 eljárást kezdeményeztek mozgáskorlátozott-igazolvány jogosulatlan használatának gyanújával. A Széna téren például a felére csökkent a rokkantkártyával várakozó autók száma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.