Színes hír Gyöngyöspatáról

2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időközi polgármester-választás lesz Gyöngyöspatán július közepén. Az izgalmasnak ígérkező kampányban már az első pofonokat is kiosztották: a Véderő jelöltje, Eszes Tamás adta a minap a szintén a faluvezetői posztra spekuláló Juhász Oszkárnak, aki a Jobbik bizalmát élvezi. Az esemény csupán országos kitekintésben mondható szokatlannak, a helyi folklórhoz viszont szervesen illeszthető, ahogyan a tízszeresen büntetett Eszes kapitány életrajzi adatainak vonatkozó részeihez is (garázdaság, könnyű testi sértés, adócsalás). A községben egyébként mozgalmas a közélet, a lakosság markánsabbik szárnya már napokkal ezelőtt tájékoztatta az önkormányzatot, ha Eszes lesz az új faluvezér, betörik a hivatal ablakait… (Eszest sem kell félteni, blogjából megtudhatjuk, hogy hobbija a kempó karate.) A mostani hír amúgy erősen kilóg a Szentlélek eljövetelét ünneplők pünkösdi gondolatvilágából. Magára az időközi választásra egyébként azért került sor, mert a korábbi polgármester április végén – betegségére hivatkozva – lemondott. Betegeskedtek a közállapotok is Gyöngyöspatán, a hevesi falu tavasszal hetekig szerepelt a hírek élén, volt itt véderős járőrözés, nyugdíjas-, majd romarettegés, Pintér Sándor, csillebérci „evakuálás”, Mr. Field, Vöröskereszt, aggódó LMP, vizelő gárdista, amerikai nagykövet stb. Ebbe simán belefér, hogy Eszes Tamás potenciális településvezető megüti, fojtogatja, majd hasba rúgja vetélytársát – akit egyébként ő invitált a találkára, mondván, egyeztetni kíván a kampány nyugodt, mértéktartó formájáról. A jobbikos ember lelkendezve elindult a megbeszélésre, annál is inkább, mert pártja megelőzően jelezte: nyugodt, szeretetteljes megméretést szeretnének. Erre mi történik? Jött Eszes ember a maga pofonjaival.
Most már mindnyájunkat izgat: ki lesz a polgármester?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.