Egy feljelentő levél

2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak remélni lehet, hogy értékén kezeli Hillary Clinton azt a neki címzett levelet, amelyet nemrég kapott a magyar „demokratikus ellenzék” aggódó tagjaitól. A Budapestre érkező amerikai külügyminisztert olyan személyiségek tájékoztatták az itthoni politikai helyzetről, mint Demszky Gábor, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Kenedi János, Magyar Bálint, Mécs Imre, Rajk László és Tamás Gáspár Miklós. El lehet képzelni az írás mondanivalóját… „Hazánkban autokratikus rendszer épül (…) A kormányfő ma bevallottan távolodik a nyugati demokráciák értékrendjétől…” És így tovább. Amúgy az olvasó számára az üzenetnek nincs hírértéke; tartalmilag is, erkölcsileg is szervesen illeszkedik abba a lejárató és szánalmas sorozatba, amelyhez a tavalyi kétharmad óta hozzászokhattunk. Végtelenül aljas levél. Leleplező írás – leleplezi a szerzőit.
Azért érdekes lenne tudni, végeredményben mit akar ez a brigád? Visszatérni a hatalomba? Bosszút állni a megsemmisült SZDSZ-ért? Vagy csak egyszerűen emlékeztetni, kik is voltak ők igazán? Ha maradt még megtévesztett hívük, most az is elszégyelli magát… Egy hajdanvolt párt, egy Tudjuk! Merjük! Tesszük! csapat, egy rulett-társaság vitték a pénzünket, vitték a hitünket… Ugyan kimondták-e két évtized alatt egyszer is, hogy haza, nemzet, Trianon-fájdalom? Csak a Szent Korona csúfolásáig jutottak. Meg a külföldre címzett feljelentő levelekig. A Clinton-árulkodás csak egy csepp önmagukból. Ismerve a névsort, nem az utolsó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.