Minden húron játszik

2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszer is elolvastam Gréczy Zsolt A legszomorúbb barakk című megrázó írását a minap – egyik alkalommal sem értettem. A zavart valószínűleg maga a szerző okozta, aki elmulasztotta tisztázni, hogy végeredményben kit is akar piszkálni blogjában. Az önmagát – mint írja – vasfüggöny mögé záró Magyarországot, amelynek államformája munkatábor, vagy a Gyurcsány Ferencet molesztáló MSZP-t, amely nemrég tartotta meg az „átverés kongresszusát”.
Bár a szemleíró rutinosabban ótvarolja az Orbán-kormányt (uniós elnökségünk csúfos kudarca, Lukasenko gondolatvilága stb.), határozottan megfeddi Mesterházyt is, amiért a szocialisták nem értik meg a szemlőhegyi demokrata emelkedett gondolatait („Nem jó dolog bezárkózni… mert aztán nehéz lesz Orbánékon számon kérni az ország lelakatolását”). A kétfrontos hőzöngés nem tesz jót az írásnak, valószínűleg a szerző pszichéjének sem, akitől amúgy már több baloldali médium is ijedten elköszönt…
Gréczy egyik országértékelő mondata külön is említést érdemel. Azt írja, hogy „Az egyetemistáknak nem engedik a tüntetést – mint ’56-ban”. Leszámítva a száraz tényt, hogy tudniillik ’56-ban bizony, hogy engedték (Piros László belügyminiszter – zabszemmel az ülepében – az utolsó pillanatban visszavonta az eredeti betiltást), a kesergő blogger most abba a Mészáros Tamás Corvinus-rektorba is belerúg, aki Gyurcsány ámokfutása idején előbb ÁPV Zrt.-vezérként tengette napjait, majd a kádköves tanácsadói testületét vezette. Mellesleg egy ízben, a bukott kormányfő egyetemlátogatásakor, a lakájt alakító Gréczy is ott lábatlankodott a porondon. Erre most rektor uram is beleszaladt a megbolydult öklöző lengőjébe… Megy a bal!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.