Repterünk humora

2011. 07. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kánikula ellenére sem lanyhul a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. munkatársainak figyelme; igyekezetükben minap odáig mentek, hogy egy Amszterdamba utazó magyar család 18 éves leánytagjának az alapos vizsgálat után (nadrágba, melltartóba nyúlás, hajba túrás, miegyéb) még oda is szóltak: a piros lámpás negyedbe megy, mi? Fejlődő országokban ilyen esetben legkevesebb felpofozzák a szellemeskedő alkalmazottat (repülőtériesen: kifutófiút), vagy bedobják a kofferok közé a futószalagra – esetünkben csupán felelősségre vonta a családfő az előembert, mire az hülyén vigyorogva annyit mondott, neki ez jut eszébe Amszterdamról. (Kíváncsi lennék, mit mondana erre a holland nagykövet…) Amúgy nem lehet ritka ez a tempó a BA háza táján, az affér nyomán kihívott felettes nem is igen értette, min akadt fenn a lány édesapja – végül, ha kelletlenül is, megfeddte munkatársát.
Ennyiből is látni, van még tennivaló az országimázs formálása terén; a turbékoló idegenforgalmi hirdetések, csalogató turistakiadványok mit sem érnek, ha az ember már a határon (ki- vagy befelé, mindegy) ilyen „jópofa” szakmunkásokkal találkozik. A vasárnapi eset kapcsán megkérdeztük a BA szóvivőjét, aki hétfőre ígért választ, hétfőn pedig azt mondta, hogy majd pénteken, ha hazajön a szabadságáról, de ha sürgős, keressük a helyettesét. Helyettese délben még nem olvasta a cikket, későbbre ígért választ, méghozzá írásban. Aztán megérkezett a cég közleménye: munkatársuk viccnek szánta a megjegyzést, ami bántó volt, ezért az ügyben indított vizsgálat írásbeli figyelmeztetéssel zárult. Nem tudom, ezzel az ügy végére pont került-e. E cikk végére most biztosan. Pont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.