Silány előadás

2011. 07. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak üdvözölni lehet az elképzelést, hogy az őszi parlamenti ülésszak kezdete előtti közös Fidesz–KDNP-frakcióülés témái között szerepel majd az igazságszolgáltatás átalakítása. Szerintem már boldogult Antall József idején el kellett volna kezdeni a munkálatokat, de legalábbis jól kiszellőztetni a Markó utcai épületeket, mielőtt szakemberek átnézik, egészséges lábakon áll-e az önálló hatalmi ág… Ám a területrendezés elmaradt, s ha imitt-amott történt is kevéske renoválás, a koncepciós időkben szocializálódott szellem máig a falak közt kísért. Az utca emberének lesújtó a véleménye a bíróságok munkájáról úgy egészében. Igazságszolgáltatásunk talárján Princz-, Tocsik-, Császár Előd-, Kulcsár Attila- és egyéb ügyek matricái virítanak, szinte cukkolva, nyelvet öltve az ember igazságérzetére. Majd a bíróság eldönti, kinek van igaza – mondtuk volt valamikor, de ma már nem mondjuk… (Lám, Biszku Béla még ma is zavartalanul nosztalgiázik az ötvenhatos megtorlásokról, vádemelés, per nincs, nyilván minden rendben. És elég sok „Biszku-ügyünk” van…) Talán emiatt sem számíthatnak túl sok szimpatizánsra a makacsul hetvenéves korukig ítélkezni akaró bírák. Silány előadásra nincs visszataps.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.