Befektetői rutin

2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válság ellenére jó karban vannak a pénzvilág nagyjai. New Yorkban különösen. Még le sem zárult a 63 éves Dominique Strauss-Kahn valutaalap-vezér szoknyabotránya, újabb tüzes pénzügyi guru, Soros György nőügyét elemzi a sajtó. A nyolcvanegyedik évét tegnap betöltött magyar származású Dáriusz (a világ 35. leggazdagabb embere) ellen egy 28 esztendős csalódott brazil menyecske nyújtott be ötvenmillió dolláros keresetet. A szappanopera-csillag azt nehezményezte, hogy Soros – ígérete ellenére – nem ajándékozta neki közel kétmillió dollárt érő New York-i lakását. (Ehelyett azt legújabb barátnőjének adta.) A szenyoríta a bíróságon előadta, hogy a nagy természetű bankár minderről ráadásul az ágyban tájékoztatta, mire persze vita alakult ki, amelynek keretében az alperes őt szájon vágta; ez még rendben is lett volna, ám később fojtogatni kezdte, végezetül pedig hozzávágta az asztali lámpát, holott ilyen figurákat korábban nem szokott csinálni a befektető. Soros védője természetesen nevetségesnek nevezte a vádakat, mellékesen kijelentette: védence „nem kizárólagos” viszonyt ápolt a feljelentővel – dörzsölt férfi lévén több lábon áll. Mint az ügyes befektetők általában.
Hiba lenne Soros György epizódját a pénzügyi válsággal kapcsolatba hozni, valamiféle ingerültséggel magyarázni – szó nincs róla. A világ megszokta már a tőzsdecápa pergő stílusát, gyors döntéseit. És persze a sikereit is, a parketten, a nőknél… Hozzá sosem gyűrűzik be a válság. Tud a Gyuri bácsi. Ha szabad azt mondani, kemény legény. (Strauss-Kahn helyzete jóval kókadtabb, rajta még fogást keres a szobalány.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.