Egy furcsa pár

2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minap Dániel Péter ügyvéd szereplése vitt némi életet a petyhüdni látszó szocialisták háza tájára. A Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció platform aktivistája ezúttal egy internetes közösségi oldalon mutatta be, hogy a lumpenproletár-nyelvezetben is otthon van: Szanyi Tiborról készített portréírásának motívumairól békebeli kocsisok is elismerően nyilatkoznának; ha lenne még Mónika-show, ott feltehetően idéznének belőle. A vitaindító gondolatsor talán a szocialisták megmondóemberét is meglepte, jóllehet ő – a mélybaloldali ügyvéd szavaival – egy „tökös angyalföldi gyerek”, s mint ilyen, szintén cizellált nyelvművelő. A párbajt kezdeményező Dániel Péterről tudni kell, hogy alig esztendeje tűnt fel a politikai legelőn, mint afféle pályakezdő kanász.
Nos, a friss aktivista most azzal az ötlettel állt elő: a leglelkesebb szocialisták dobálják meg kaszinótojással a miniszterelnököt, mert akkor biztosan lecsukják Szanyi Tibort, akit viszont a párt hívei majd kiszabadítanak, mint annak idején Táncsicsot a nép. Ezzel mindjárt meg is dönthetnék Orbán Viktor hatalmát, vázolta fel haditervét a kanász, magára haragítva az amúgy sem jámbor Szanyi kapitányt. Nagyjából itt kapott gellert a kezdeti irodalmi szóhasználat.
El lehet képzelni, mit szólt mindehhez Lendvai Ildikó hajdani lektor asszony.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.