Jó szerencsét!

2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földalatti szervezetre csapott le a rendőrség a minap. Az egyenruhások a Vidékfejlesztési Minisztérium illetékes felügyeletének kérésére rövid csetepaté után elfoglalták az állami tulajdonba tartozó budavári labirintust, a felháborodott ügyvezető asszonyt pedig tájékoztatták, jobb, ha csöndben marad.
Mesébe illő a történet: a kacifántos előéletű Budavári Labirintus Kft. úgy üzemeltette a barlangrendszert, hogy arra már jó ideje nem volt engedélye; sőt, a különféle elmarasztaló hatósági, bírósági határozatok nyomán réges-régen szedniük kellett volna a sátorfájukat. A barlanglakók azonban fütyültek a pecsétes papírokra, komótosan belakták az objektumot, szedték a belépőket – felnőttjegy: kétezer. Persze nem lehet mondani, hogy semmit nem csináltak a labirintussal a furfangos régészek, dehogynem… Engedély nélküli kiépítéseket végeztek, borszökőkutat barkácsoltak, levéstek különféle természeti képződményeket a falakról, helyükre „eredeti” barlangfestményeket pingáltak. Föld alatti vidámparkra, amolyan búcsúra hajazott a létesítmény – egy időben még technopartik, pornóforgatások is otthonra találtak a Várnegyed alatt, odafenn csak úgy rezegtek a poharak… Nem csoda, hogy a kreatív barlangászok a nagy nyüzsgés közepette a kiköltözés mellett a labirintus állagmegóvásáról is elfeledkeztek…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.