„Konstruktív baloldal”

2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte még el sem kezdődött Gyöngyöspatán a Belügyminisztérium közmunka-mintaprogramja, az MSZP–LMP máris elkezdte a „kényszermunka-táborozást”. Mármint, hogy a kormányzati kezdeményezés valójában nem más, mint lágerépítés. Gettó készül, értjük? Mondják, sugallják és szörnyülködnek rajta. A kormány bírálata persze ellenzéki feladat, ám idehaza ebben nyoma sincs az amúgy sokat emlegetett konstruktív szellemnek, ráadásul ez most végtelenül aljas is… Kivált a szocialisták részéről, akiknek a sáskajárása alatt éleződött ki igazán a hátrányos helyzetű térségek problémája, főképp a bűnözés nőtt. Most meg, hogy végre történik valami kezdeményezésféle a felzárkóztatásért, megszólalnak az ellenzéki huhogók, felhangosítják a munka ellen itt-ott ágáló romákat: „Túl messze van a munkaterület” (2-3 kilométer) … „Nincs mobil vécé, elegendő szerszám…” stb. Huhognak, huhogtatnak, és az sem zavarja őket, hogy közben szánalmasan kilóg a lóláb. Hogy nekik a feszült közállapot kedvez. Hogy minél nehezebb helyzetben van a kormány, ők annál jobban érzik magukat. Ez a magyar bal logikája. A mostani recept ráadásul végtelenül egyszerű: nevezd a munkahelyteremtést „lágerépítésnek”, arra a nemzetközi sajtó is ráharap, a többi megy magától. Lám, milyen szépen épül odakint a rossz hírünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.