Levezető tréning

2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rászakadt nyavalyákból kilábalni kívánó Magyar Szocialista Párt mintegy húszmillió forintot költ saját országgyűlési képviselőinek kommunikációs tréningjére. Mint azt Tóbiás József frakcióigazgató elmondta, így kívánják javítani egymás üzenetközlő képességét. (Persze az is lehet, hogy nem a közlőképességgel, hanem magával az üzenettel van baj…) A tréning módszere nem új, a többnyire leharcolt miniszterekből és államtitkárokból álló frakció már eddig is alkalmazta – az eredmény ismeretes, közelebbről tragikus. Arra talán fölösleges is kitérni, hogy az agytorna megszervezésével, alkalmazásával egy, a párthoz közeli vállalkozást bíztak meg. A csókos Horizont Zrt. korábban a Köztársaság téri volt pártszékház ingatlanainak értékesítésében már részt vett, jelenleg ő birtokolja az MSZP új bázisát építő társaság részvényeit is, régi bútordarab. A neki járó pénzt (természetesen közpénzt) a képviselőcsoportnak járó keretből fizetik majd. Nem meglepő az sem, hogy a biznisz nem nyílt versenyben, hanem – cifra kifejezés következik – úgynevezett közvetlen ajánlattételi felhívással induló tárgyalás nélküli eljárással zajlott.
Amúgy maga a vállalkozás a helyes parlamenti hozzászólásokra és problémamegoldásokra kívánja fölkészíteni a szocialistákat – eddigi munkájukat látva éppen ideje. Hangsúlyt fektetnek még a stresszkezelésre és a helyes tárgyalástechnikára is – itt szintén rakásnyi a teendő, ráadásul egyre szaporodó stresszhelyzetekre kell felkészülnie a brigádnak. (Főképpen azoknak, akik a plenáris ülésterem mellett különféle bírósági helyiségekbe is hivatalosak.) Megjegyzem: kommunikációs tréningre elsősorban nekünk, az ország lakosságának lett volna szükségünk a mögöttünk hagyott évtizedekben, amikor még a most kezelendő páciensek osztották az észt, és költötték a pénzünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.