Orvosi eset

2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal azután, hogy Havas Szófia gyógyszocialista asszony arról panaszkodott az ATV-ben, az Orbán-kormány intézkedései nyomán „összeomlanak az intézmények” az egészségügyben, az elszámoltatási biztos büntetőfeljelentést helyezett kilátásba a néhai Országos Gyógyintézeti Központ ügyében. Ezen belül érdeklődni fog a politikus asszony tevékenysége iránt is. Budai Gyula ezt azért tartja fontosnak, mert Szófia főnővér úgy kapott hónapokon át hatszázezer forintot az OGYK megszüntetésének levezetéséért, hogy tevékenységének nyoma sincs. Vagyis ezt a pénzt az akkori szocialista kormányzat vélhetőleg amolyan vörös segélyként juttatta az ötvenhatot máig ellenforradalomnak tartó politikus asszonynak. Kárpáti Zsuzsa is tanácsokat adott az egészségügyi tárcának havi hatszázezerért, emellett készletgazdálkodási főigazgatóként hizlalta a bankszámláját, sőt annyira értett az egészségügyhöz, hogy négy hónapon keresztül 800-800 ezerért hangolta össze a kórházbezárásokat. Havas Szófia kijelentette: ne is keresgéljen semmiféle teljesítési igazolást, ha nagyon érdekli a dolog, forduljon a tárcához. A szakértő szerint viszont ez szamárság, a megbízási szerződést igenis a teljesítési igazolással kell bizonyítani, csak semmi lezserség. Dokument.
De nem is ez lenne itt a lényeg. Érdekesebb ennél, miért éppen azt a Havas Szófiát aggasztják ennyire az „összeomló intézmények”, aki éppen hogy személyesen szervezte a kórházak aláaknázását – a svábhegyi gyermekklinikától a „Lipótig” jó néhányét. (Hiszen ezért kapta a havi 600 ezreket – vagy nem?) Orvosi eset.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.