Zugrokkantjaink

2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kékhírek szerint a mozgássérülteknek járó parkolókártya illegális használatáért – csak a fővárosban – 393 „rokkantat” csíptek fülön a razzia első fél évében. Többnyire nem hikomattal, Velorex-szel, inkább luxuskocsival várakoztak a „rászorulók”. A furfangos autósok zöme az V. kerület megkülönböztetett parkolóhelyeit választotta (megszokásból, régi belvárosi népszokás folytán, ki tudja), de a hervadt Rózsadombon, a szakadt Pasaréten is trend volt a VIP-várakozók használata. A zsiványhagyomány most megszakadni látszik, a javarészt kigyúrt, fukszokkal ékesített „hadirokkantak” fele hamarosan bíróság elé áll, a ravaszabbja valószínűleg mankóval, járókerettel, csókos orvosok lesújtó zárójelentésével. Agyafúrt ember a zugrokkant. Ám most ez sem segít rajta, a jövőben a rokkantigazolást a háziorvosok helyett a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal illetékes orvosi bizottsága adja – az pedig kukacosabb, mint a kádári idők partizánigazoló bizottsága. Amúgy a háziorvosoknak kifejezetten tehertétel volt az igazolások adminisztrálása, merthogy a betegek – akár az igaziak is – egy ideje amolyan egészségügyi szolgáltatásként fogták fel a dokumentum kiadását, elszemtelenedett példányaik egyenesen követelőzővé, agresszívvá váltak (mint a mentőautót taxinak, a mentőápolót londinernek tekintő bokszsérültek), el lehet képzelni, amint kivont mankóval követelik a parkolófecnit.
Ennek most vége, ugrásszerűen javulni fognak Magyarország egészségügyi mutatói. Lesz itt fitt nemzet (hát még ha a bíróság is úgy ítéli) …

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.