Egy kései rettegő

2011. 09. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogállami normákat hagy figyelmen kívül Orbán Viktor, amikor volt miniszterelnököket és pénzügyminisztereket akar megbüntetni a hivatali idejük alatt megnövekedett államadósság miatt – tájékoztatta a minap a német olvasókat Lipovecz Iván a Der Tagesspiegel című liberális lapban. A szerző valószínűleg föld körüli vitorlásúton volt, merthogy kollégái és az ellenzéki politikusok már hetekkel ezelőtt kirettegték magukat a témában. Lipovecznél későn esett le a tantusz, csak most regisztrált az aggódóknál, bár ő is ugyanúgy látja: bizony, megsérti a jogállami normákat a kormányfő, ha az elődök felelősségét akarja büntetni. (Helyesen: nem „büntetni” – arra ott a bíróság –, csak felvetni, firtatni.) Kenetteljes, ahogyan szerkesztő uram említi ezt a „jogállami normák” szóösszetételt, mintha létezne ilyen címen valami tájékoztató gyűjtemény vagy hasonló, benne az idézett axiómával.
Ehhez képest most jön ez az Orbán Viktor, s fütyülve a jogállami normákra, piszkálni kezdi az elődjeit. Hallatlan! Vajon olvassa-e a kommentelőit a szerző? „Ejnye, Lipovecz úr, talán bennünket kellene megbüntetni az eltapsolt ezermilliárdokért? Fityinget sem láttunk a fölvett hitelekből, mi csak részfizető kezesnek kellettünk a maffia számlarendezéséhez…” (A legtöbb komment törölve.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.