Elképedve ünnepeltek

2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP Szent István-napi szózatából kiderült, hogy Schifferék számára nemcsak a politika lehet más, hanem az ünnepi megszólalás is. Közleményük – az élőbeszédtől eltekintettek – épp csak említést tett az államalapító uralkodóról (valami ugródeszka mégis kell), máris nekilátott a kormány értékelésének. Ebből megtudhattuk, a brigád „növekvő elképedéssel nézi a kétharmados parlamenti többségre szert tett jobboldali pártelit Magyarország újjászervezése címen véghezvitt pusztítását”.
Az elképedés azonban nem bénította meg őket, ki is jelentették: „Az LMP az akarnokság politikai kultúrája helyett a valódi nemzeti együttműködés politikai kultúráját kéri számon”. Kemény, feddő szavak. Arról tájékoztatnak, a hazát jelenleg „kirívóan boldogtalan, elöregedő, testileg, lelkileg, szellemileg beteg, végzetesen megosztott, fogyó népesség lakja”.
A javallat: „Újjászervezés kell, de az európai demokráciák közösségéhez csatlakozott Magyarországon ennek előhívására és véghezviteléhez az önkény, az akarnokság politikai kultúrája alkalmatlan…” Orbánéknak annyi. Egy kommentelő azért másképp látja. „Ez a zavaros minipárt gyakorlatilag az egész társadalmat életképtelennek nevezi, akit hülye és alkalmatlan diktátorok vezetnek: Ők, a 6 százalék elit a kivétel. Mintha az SZDSZ-t hallanám. Mentek volna ki huszadikán a budai rakpartra a több tízezer ember közé magyar ételt enni, magyar italt inni, tűzijátékot nézni, meg a sok szép gyermeket. Igaz, a deviánsok otthon maradtak.” Szent Istvánt az LMP-közlemény nemigen említi. Mondjuk, ez a királyra nézve hízelgő…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.