Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 15., péntek, Albert, Lipót napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/csunyan-lebukott-a-gyurcsany-kozeli-portal-4063778/

Csúnyán lebukott a Gyurcsány-közeli portál

Meg sem jelent külföldi cikkre hivatkozva bírálta a kormányt a Gyurcsány-közeli Galamus és több baloldali orgánum.

A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatban megjegyzi, „eddig is nyílt titok volt”, hogy az SZDSZ-barát Scheppele magyarországi és amerikai magyar balliberális barátaival együttműködésben rendszeresen támadja a magyar kormányt. Azonban az, hogy a Galamuson előbb fent volt a magyarra fordított cikk, mint az eredeti angol verzió, a jelek szerint arra utal, hogy a gyurcsányista portál a cikk fordítását nem szemlézte, hanem – a jelek szerint – előre megkapta Kim Lane Scheppele alkotmányjogásztól.

Kumin Ferenc politológus, nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a történtekre reagálva Facebook-oldalán ironikusan arra kérte a Galamus munkatársait, hogy „ne legyenek restek máskor sem lehozni előre és magyarul, ha nekik már megvan egy másnapi New York Times vagy Süddeutsche Zeitung publicisztika. Sok munkát meg tudnának ezzel takarítani nekünk.”

A politológus oldalán egyébként nyomon követte a Galamuson leközölt írás karrierjét; posztja alatt kommentekben beszámolt arról, hogy a 168óra.hu-n és a Klubrádió oldalán már egyenesen a The New York Timesra hivatkozva szemlézik a cikket, amely egyébként azt hangoztatja, hogy az új választási törvény miatt borítékolható a Fidesz–KDNP győzelme, a választások „előre lejátszottak”, amelynek következtében „Orbán Viktor mandátuma bemocskolódik”.

Már a Galamus sem találja a New York Timesban azt a cikksorozatot, amelyet ott megjelenőként harangozott be – tudósított a vonatkozó poszt alatt Kumin; mint írta, a Galamus lehozta a sorozat második részét is, és azt állítják, hogy „nincs értesülésünk róla, miért csúszik a New York Times-beli publikálás, de ha már elkezdtük, folytatjuk a Magyarország – Egy kétséges választás című Scheppele írást a második résszel”.

Kumin ennek kapcsán ironikusan megjegyzi: „ezek szerint a portál munkatársai meghallgatták kérésünket, és továbbra is szemlézik a még meg sem jelent külföldi írásokat, sokat segítve ezzel munkánkat. Köszönjük!”

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Ötvenéves a Mézga család
Hetedik alkalommal rendezik meg az országos rajzfilmünnepet mától vasárnapig. Temérdek program várja a kicsiket és a nagyokat, Lövőtől Nyíregyházáig, Budapesttől Felpécig.

Korrupciógyanú

De mit keresnek a szocialista csizmák a kispesti asztalon?
A nyilvánosságra hozott kép- és hangfelvételek alapján egy korrupciógyanús hálózat képe rajzolódik ki, amely foglyul ejtette a kispesti önkormányzatot és zsákmányként tekint a közpénzre.

Pozícióéhség

Felrúgják a régi egyezségeket
A kormánypárti polgármesterek igyekezete ellenére nehéznek ígérkezik a közös munka azokon a településeken, ahol a Fidesz–KDNP nem tudott többséget szerezni az önkormányzati választáson.

Aktuális

Szerb falu a Csepel-szigeten
Érdemes kihasználni a hétvégére jósolt jó időt, és akár csak egy fél napra is kiruccanni, erre pedig kiváló úti cél lehet a Csepel-sziget déli részén található Lórév falucska.

Fricz Tamás blogja

Borkai – még egyszer és utoljára
Borkai Zsolt néhány nappal ezelőtt – Fidesz-tagsága után – lemondott a polgármesteri pozíciójáról is. Engedjék meg nekem, kedves olvasók, hogy ezúttal nagyon röviden reagáljak erre.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …