Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 8., szerda, Dénes napja
HÍR TV - Keménymag:Jogállamiság vagy diktatúra?
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/csunyan-lebukott-a-gyurcsany-kozeli-portal-4063778/

Csúnyán lebukott a Gyurcsány-közeli portál

Meg sem jelent külföldi cikkre hivatkozva bírálta a kormányt a Gyurcsány-közeli Galamus és több baloldali orgánum.

A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatban megjegyzi, „eddig is nyílt titok volt”, hogy az SZDSZ-barát Scheppele magyarországi és amerikai magyar balliberális barátaival együttműködésben rendszeresen támadja a magyar kormányt. Azonban az, hogy a Galamuson előbb fent volt a magyarra fordított cikk, mint az eredeti angol verzió, a jelek szerint arra utal, hogy a gyurcsányista portál a cikk fordítását nem szemlézte, hanem – a jelek szerint – előre megkapta Kim Lane Scheppele alkotmányjogásztól.

Kumin Ferenc politológus, nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár a történtekre reagálva Facebook-oldalán ironikusan arra kérte a Galamus munkatársait, hogy „ne legyenek restek máskor sem lehozni előre és magyarul, ha nekik már megvan egy másnapi New York Times vagy Süddeutsche Zeitung publicisztika. Sok munkát meg tudnának ezzel takarítani nekünk.”

A politológus oldalán egyébként nyomon követte a Galamuson leközölt írás karrierjét; posztja alatt kommentekben beszámolt arról, hogy a 168óra.hu-n és a Klubrádió oldalán már egyenesen a The New York Timesra hivatkozva szemlézik a cikket, amely egyébként azt hangoztatja, hogy az új választási törvény miatt borítékolható a Fidesz–KDNP győzelme, a választások „előre lejátszottak”, amelynek következtében „Orbán Viktor mandátuma bemocskolódik”.

Már a Galamus sem találja a New York Timesban azt a cikksorozatot, amelyet ott megjelenőként harangozott be – tudósított a vonatkozó poszt alatt Kumin; mint írta, a Galamus lehozta a sorozat második részét is, és azt állítják, hogy „nincs értesülésünk róla, miért csúszik a New York Times-beli publikálás, de ha már elkezdtük, folytatjuk a Magyarország – Egy kétséges választás című Scheppele írást a második résszel”.

Kumin ennek kapcsán ironikusan megjegyzi: „ezek szerint a portál munkatársai meghallgatták kérésünket, és továbbra is szemlézik a még meg sem jelent külföldi írásokat, sokat segítve ezzel munkánkat. Köszönjük!”

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Hitevesztettség

Szégyenében lemondott az Európai Unió főkutatója
Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács kutatásfejlesztési szervének elnöke.

Díjmentes segítség

Immár digitális bölcsőde is várja a gyermekeket
A felnőttek is kapnak segítséget, hogy a bezártság alatt hogyan épüljenek a párkapcsolatok.

Kiemelt

Kiűzik a magyar fuvarozókat Nyugat-Európából
Három hónap múlva indul a mobilitási csomag, több ezer hazai vállalkozás mehet csődbe.

Poszt-trauma

Új húszforintos – (abszurd)
Beindult a szokásos tiltakozási őrület.

Poszt-trauma

Aranyüzlet
Mi az, ami másfél év alatt bő 40 százalékot fialt?

Poszt-trauma

Leleplezzük a NYT tollnokát
Kiderül, mitől kapott szárnyra a 444-es lejáratási szellő.

Poszt-trauma

Szenzáció!
Soros titokban bocsánatot kért Orbántól.

Aktuális

A bajban ismerszik meg az igaz barát
A köszönet és a hála szavával illették a magyar segítséget a horvátok, a szerbek és a macedónok.

Fricz Tamás blogja

Javaslom karanténos honfitársaimnak: lazítsunk!
Próbák ideje ez mindannyiunk számára. Megméretünk, hogy a Nagy László-i értelemben van-e még emberi arcunk.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!