Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 3., hétfő, Hermina napja
HÍR TV – CIVIL KÖR:Ellenzéki befolyás, korrupció az Indexnél.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/izsaki-kenyszervallatas-orban-viktor-lerotta-kegyeletet-az-aldozat-sirjanal-4089117/

Izsáki kényszervallatás: Orbán Viktor lerótta kegyeletét az áldozat sírjánál

Lerótta kegyeletét Orbán Viktor miniszterelnök a szatmárnémeti temetőben annak a férfinak a sírjánál, akit a gyanú szerint egy hónappal ezelőtt annyira megvert két, azóta leszerelt rendőr, hogy belehalt sérüléseibe.

A kormányfő Facebook-oldalán szombatra virradóra közzétett videó tanúsága szerint Orbán Viktor pénteken egy szál, nemzetiszínű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján a szatmárnémeti temetőben. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Orbán Viktor péntek délután látogatott el Bara József sírjához.

Tamás Gáspár Miklós baloldali filozófus a Magyar Nemzetben jelentett meg a miniszterelnöknek címzett nyílt levelet, amelyben azt írta: „Kérlek, keresd föl Bara Enikőt és Bara Csabát – a megboldogult testvéreit –, és vigyél virágot kínok között eltávozott felebarátunk fejfájára. [ ] Tudnod kell, nemcsak a te kormányzásod alatt szoktam bírálni a rendőri erőszakot – meg a rendőri erőszakkal kapcsolatos, jogérzéket, igazságérzetet sértő magatartásokat és érzületeket. Valamikor az ilyen dolgokban egyetértettünk, s talán ebben a tekintetben – ha másban nem is – még mindig egyetértünk.”

Orbán a szombati Magyar Nemzetben megjelent válaszlevelében így fogalmazott: „Kedves Gazsi! Nekem címzett nyílt leveledet megkaptam. Hagyjuk a felesleges udvariaskodást, jólesett. Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna hogy jusson. Akárhogy is, megvolt.”

A Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án délután szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek a szatmárnémeti Bara Józseffel szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az Izsáki Rendőrőrsről este tettek jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt. Az intézkedő rendőrök előzetes letartóztatásba kerültek.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Álhírek

A baloldal álhírekkel készíti elő a következő megméretést
Az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálja az MSZP-s kamuvideó ügyét uniós forrásokkal való visszaélés miatt.

21. századi közlekedés

Történelmi léptékű fejlesztéseket készít elő a kormány Budapesten
Vitézy Dávid: Az 5-ös metró beruházás forradalmasítja Budapest és az agglomeráció közlekedését.

Kiemelt

Koronavírus-járvány: túl van a mélyponton a magyar gazdaság
Régiónként és vállalatonként eltérő léptékű lehet a visszakapaszkodás a válságból.

Poszt-trauma

Döbbenetes kép zúzta porrá az Index utolsó bástyáját
Lehullott a függetlenség álarca.

Poszt-trauma

Gyurcsány, a földi sikló
A DK elnöke szerint ilyen lesz a jövő.

Poszt-trauma

Szabadstrand
„Buli van a parton a szabadstrandon, velünk együtt tombol a nyár!”

Poszt-trauma

Csak a pénz számít, drága Broadway úr?
Csuka fogta Apostol.

Aktuális

Olasz luxus-sportkocsi: álomszép feltámadás
A Zagato műhely 19 példányt épít az IsoRivolta GTZ elnevezésű kupéból, amelynek megjelenése nem teljesen új.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!