Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/luxusautoval-furikazik-az-oro-elnok-4263983/

Luxusautóval furikázik az ORÖ-elnök

1,6 milliárd forintot kell visszafizetniük az Emminek, de Balogh Jánosnak lízingelnek egy Audi A4-est.

A lízingszerződést 72 hónapos futamidővel kötötték, a havi lízingdíjat pedig csaknem százezer forintban határozták meg, vagyis közel hétmillió forintot fizet az autóért a kisebbségi önkormányzat.

Balogh szerint az Audi beszerzését a korábbi hivatali gépjármű rossz műszaki állapota és „közlekedésbiztonsági szempontok” tették szükségessé.

Mivel több ORÖ-képviselő szerint is közgyűlési döntés lett volna szükséges az autóbeszerzéshez, utóbb erre is rákérdeztünk volna az elnöknél, ám Balogh János már nem reagált. Az elnököt hiába kerestük, hivatali vonalán a fiával tudtunk beszélni, aki egy másik számot adott meg, ez a telefon viszont egész nap ki volt kapcsolva.

Az autóbeszerzés pikantériája, hogy a Farkas Fló­rián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett Híd a munka világába program után a szervezet összesen 1,6 milliárd forintot kell hogy visszafizessen az Emberi Erőforrások Minisztériumának, ami éves költségvetésének körülbelül a négyszerese. Az ügyben az adóhivatal is nyomoz.

Nem mellékes, hogy a humántárca kirívóan méltányos feltételeket biztosított a szervezetnek. A májusban kötött megállapodás alapján a törlesztés első 11 hónapjában mindössze a teljes tartozás alig több mint 3 százalékát, vagyis összesen 55 millió forintot kell megfizetnie az ORÖ-nek. A tizenkettedik hónapban pedig a fennmaradó több mint másfél milliárd forintot egy összegben kell törleszteni, amire aligha van esély. Bár az ORÖ vezetése előtt már májusban ismert volt, hogy az adósságot mindenképpen vissza kell fizetni – tehát takarékoskodásra van szükség –, szeptember végén mégis megkötötték a hétmillió forintos Audi-beszerzésről szóló megállapodást.

A szervezet pénzügyi manővere miatt pedig még kevésbé érthető, hogy a Balog Zoltán vezette Emmi miért nem nevezett ki pénzügyi gondnokot az önkormányzat mellé. Azonban úgy tűnik, hogy a minisztérium számára nem kulcsfontosságú az adósság behajtása, s a pénzügyi fegyelem biztosítása. Ezért akár egy közpénzből fizetett méregdrága Audival is furikázhat az ORÖ elnöke.

Ráadásul nem a humántárcával szemben fennálló csillagászati tartozás az ORÖ egyetlen adóssága. A héten zajlott annak a bírósági pernek a második tárgyalása, amit az Albacomp informatikai cég indított a cigány szervezet ellen. A társaság azért kezdeményezett eljárást, mert állítása szerint az ORÖ nem fizette ki annak a 4500 táblagépnek az árát, amelyeket hátrányos helyzetű diákok számára rendelt a cégtől. Az eszközök ára megközelíti a 70 millió forintot.

Cikkünk megjelenése után feljelentést tett a be- és feljelentéseiről ismertté vált Tényi István, aki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenleg is futó nyomozása mellé feljelentés-kiegészítést kezdeményezett az Ügyészségnél költségvetési csalás gyanújával.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Megkezdődött az olasz békemenet
A tömegben az olasz és a Liga hivatalos zászlója mellett katalán lobogókat is a magasba tartanak, de a magyar trikolór is felbukkan „Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának!” felirattal.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …