Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 7., péntek, Gizella napja
HÍR TV – HÁTTÉRKÉPA magyar ellenzék a globalisták helyi lerakata.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/nem-sertene-jogot-a-vasfuggony-4036103/

Nem sértene jogot a vasfüggöny

A kormánypárti politikusok által meglebegtetett visszafordítás ellentétes lehet több olyan egyezménnyel, amelyet hazánk aláírt.

Könnyen az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt találhatja magát Magyarország, ha az Országgyűlés megszavaz egy olyan törvényt, amely lehetővé teszi a migránsok automatikus visszatoloncolását valamelyik – Rogán Antal szavaival élve – biztonságos tranzitországba – válaszolta lapunk kérdésére Lattmann Tamás. A nemzetközi jogász hangsúlyozta: a hazánk által aláírt menekültügyi egyezmények jellemzően alapelvként rögzítik az egyedi elbírálás kötelezőségét, tehát minden menekültkérő helyzetét külön-külön meg kell vizsgálni, méghozzá ott, ahol a kérelmét benyújtotta.

Ez óriási terhet róhat az uniós határállamokra. A szakértő megjegyezte, a Brüsszel által fölvetett kvótarendszer éppen azt célozza, hogy a jövőben a tagországok arányosan viseljék a menekültügyi eljárások anyagi és adminisztrációs terheit. – Ennek természetes velejárója a bevándorlók „szétosztása”, amivel egyébként a jelen helyzetben nem járnánk rosszul, hosszú távon pedig arra ösztönözne mindenkit, hogy közös erővel és az eddiginél erélyesebben lépjenek fel az illegális migráció ellen, hiszen annak negatív következményei alól már senki sem tudná kivonni magát – fejtette ki Lattmann Tamás.

A szakértő beszélt a schengeni határra telepített kerítés ötletéről is. Mindenekelőtt emlékeztetett: Magyarország kötelessége az uniós határ védelme, ennek mikéntje azonban nincs meghatározva, így a sajtóban vasfüggönyként emlegetett határzárral valószínűleg nem sértenénk jogot. Egy ilyen beruházás azonban rendkívül költséges, Szerbia uniós csatlakozása esetén pedig az egészet el kéne bontani. Ráadásul – fűzte hozzá a nemzetközi jogász – az üzenete sem a legszerencsésebb, hiszen a magyar külpolitika a vajdasági magyarok miatt hosszú ideje töretlenül támogatja a szerb tagságot, egy fal viszont nem feltétlenül a barátság vagy a partnerség szimbóluma.

Két uniós ország már ma is kerítést alkalmaz: Athén még 2012-ben elégelte meg, hogy éjszakánként olykor több száz migráns is átlépte a görög– török határt. A kerítésrendszernek tulajdoníthatóan az érintett szakaszon tizedére csökkent a határsértések száma. A bevándorlók most csónakokkal próbálják megkerülni a görög védművet, lélekvesztőik azonban gyakran elsüllyednek a viharos tengeren. A bolgároknál szintén hatásosnak bizonyult a harminc kilométer hosszú, három méter magas, szögesdróttal megerősített kerítés.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Történelmi beruházás

Eurómilliárdokat hoz hazánknak a keleti nyitás politikája
Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását egy dél-koreai cég valósítja meg. Úgy nőttek az ázsiai cégek befektetései, hogy nem kerültünk le a nyugatiak térképéről.

GYURCSÁNY FORGATÓKÖNYVE

Látványos belépőre készül Karácsony Gergely
Karácsony egyik legfőbb kampányüzenete az önkormányzatok helyzete lesz, ezen belül is kihangsúlyozva az „erős kormány az ellenzéki fővárossal szemben” szlogent.

Kiemelt

A WHO jóváhagyta a Sinopharm vészhelyzeti aklamazását
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyta a kínai Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

Poszt-trauma

Karácsony a barlangban
A mama kedvencének negyvenöt éves koráig kellett várnia, amikor végre Gyurcsány megengedte neki, hogy játszhasson egy kicsit.

Poszt-trauma

Lehullt az álarc a baloldalról
Ide jutottunk.

Poszt-trauma

Döbbenetes mélységekben a baloldali halálkampány
Ez már tényleg mindennek a legalja.

Aktuális

Széchenyi-pályázatokat hirdettek a magyar ifjúságnak
A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium a nemzettudat erősítése céljából a Széchenyi-évhez kapcsolódóan pályázatokat írt ki a Kárpát-medencében élő magyar diákoknak.

Fricz Tamás blogja

Erkölcsi értelemben leírta magát, aki a halált politikai érdekek mentén mérlegeli
Akinek a gyászolók tömege „kihasználatlan kommunikációs lehetőség”, az menthetetlen.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!