Keresés
Magyar Nemzet
2020. november 24., kedd, Emma napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBKarácsonyt nem véletlenül találták meg erre.
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/nem-sertene-jogot-a-vasfuggony-4036103/

Nem sértene jogot a vasfüggöny

A kormánypárti politikusok által meglebegtetett visszafordítás ellentétes lehet több olyan egyezménnyel, amelyet hazánk aláírt.

Könnyen az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt találhatja magát Magyarország, ha az Országgyűlés megszavaz egy olyan törvényt, amely lehetővé teszi a migránsok automatikus visszatoloncolását valamelyik – Rogán Antal szavaival élve – biztonságos tranzitországba – válaszolta lapunk kérdésére Lattmann Tamás. A nemzetközi jogász hangsúlyozta: a hazánk által aláírt menekültügyi egyezmények jellemzően alapelvként rögzítik az egyedi elbírálás kötelezőségét, tehát minden menekültkérő helyzetét külön-külön meg kell vizsgálni, méghozzá ott, ahol a kérelmét benyújtotta.

Ez óriási terhet róhat az uniós határállamokra. A szakértő megjegyezte, a Brüsszel által fölvetett kvótarendszer éppen azt célozza, hogy a jövőben a tagországok arányosan viseljék a menekültügyi eljárások anyagi és adminisztrációs terheit. – Ennek természetes velejárója a bevándorlók „szétosztása”, amivel egyébként a jelen helyzetben nem járnánk rosszul, hosszú távon pedig arra ösztönözne mindenkit, hogy közös erővel és az eddiginél erélyesebben lépjenek fel az illegális migráció ellen, hiszen annak negatív következményei alól már senki sem tudná kivonni magát – fejtette ki Lattmann Tamás.

A szakértő beszélt a schengeni határra telepített kerítés ötletéről is. Mindenekelőtt emlékeztetett: Magyarország kötelessége az uniós határ védelme, ennek mikéntje azonban nincs meghatározva, így a sajtóban vasfüggönyként emlegetett határzárral valószínűleg nem sértenénk jogot. Egy ilyen beruházás azonban rendkívül költséges, Szerbia uniós csatlakozása esetén pedig az egészet el kéne bontani. Ráadásul – fűzte hozzá a nemzetközi jogász – az üzenete sem a legszerencsésebb, hiszen a magyar külpolitika a vajdasági magyarok miatt hosszú ideje töretlenül támogatja a szerb tagságot, egy fal viszont nem feltétlenül a barátság vagy a partnerség szimbóluma.

Két uniós ország már ma is kerítést alkalmaz: Athén még 2012-ben elégelte meg, hogy éjszakánként olykor több száz migráns is átlépte a görög– török határt. A kerítésrendszernek tulajdoníthatóan az érintett szakaszon tizedére csökkent a határsértések száma. A bevándorlók most csónakokkal próbálják megkerülni a görög védművet, lélekvesztőik azonban gyakran elsüllyednek a viharos tengeren. A bolgároknál szintén hatásosnak bizonyult a harminc kilométer hosszú, három méter magas, szögesdróttal megerősített kerítés.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Az USÁ-ban sikerült neki

Soros György állva tapsolhat Joe Biden választásának
A demokrata politikus külügyminiszter-jelöltjének apja évtizedek óta jó viszonyt ápol a magyar származású milliárdossal.

BKK-s kamucégbotrány

Kamucég nyerhette el a főváros autóbuszbérlési pályázatát + videó
A BKK igazgatóságának tagja szerint súlyos visszaélések lehetnek egy fővárosi pályázat körül.

Kiemelt

Tovább egyszerűsödik a pénzügyek intézése + videó
Hatpontos javaslatcsomagot csomagot fogadott el Gazdaságvédelmi Operatív Törzs – jelentette be Varga Mihály.

Poszt-trauma

Kettő, három és négy agysejt
Figyelem! Megszereztük az ellenzéki IQ-bajnokok kiképzéséről készült jelentések néhány töredékét.

Poszt-trauma

Hiteles bizonyíték a vírustagadóknak
Ez nem tréfa!

Poszt-trauma

Gyalázkodás Bocskaiban
A Jobbik köpönyeg- (Bocskai-) forgató elnöke szerint Soros egyáltalán nem támadta meg Magyarországot.

Poszt-trauma

Szintet lépett a balosok fegyverfóbiája
Kiakadtak a haladók azon, hogy a Honvédelmi Minisztérium egy fegyveres honvédről készült képet osztott meg saját Facebook-oldalán.

Aktuális

Az ismert színésznő elmondta, miért nem izgul ágyjelenet közben
A forgatáson lévő erotikus jeleneteket elmondásuk szerint saját maguk koreografálták meg.

Fricz Tamás blogja

Soros az uniót már uralja, minket azonban nem fog uralni!
Gyuri bácsi csak azzal nem számol, hogy van valami, ami mindennél többet ér, még a pénznél is.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!