Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 19., vasárnap, Sára, Marió napja
Archívum, Tollhegyen
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/tollhegyen-archivum/bakakesergo-3894128/

Bakakesergő

Országszerte várja a katonának jelentkezőket a Magyar Honvédség.

Országszerte várja a katonának jelentkezőket a Magyar Honvédség. A sereg Facebook-oldalán is közzétettek egy hirdetést „Katonára mindig szükség van!” címmel. A bevonulóknak rendszeres jövedelmet, kiszámítható, biztos jövőt, béren kívüli juttatásokat, „változatos, kalandos” életet ígérnek. Több helyen látványos bemutatókkal csalogatják az érdeklődőket. Most szép lenni katonának? Vagy csak elfogyott a regiment?

Emlékszem, mekkora volt az öröm a fiatalság körében, amikor az Országgyűlés 2004 novemberében óriási többséggel eltörölte a kötelező sorkatonaság intézményét. Liberális kezdeményezésre született a törvény – persze hogy egyetlen párt sem ellenezte igazán. (Kinek hiányzott volna egy hatalmas szavazatvesztés, a sorköteles korúak elvesztése?) Erre most, tessék, itt az áhított állapot, ellenben nincs elegendő katona. Hivatásos vitéznek alig jelentkeznek, bővítésre szorul az állomány. A meglévő sereg egy része ráadásul „idegenben védi a hont” – de ebbe most ne menjünk bele Kis rovatomban nem először teszem föl az álnaiv kérdést: helyes volt-e megszüntetni a sorállomány intézményét? Mert az igaz, hogy a költségvetésnek jó, hogy nem kell költeni a laktanyai körlet hokedlijén üldögélő unatkozó és leépülő katonára, de ez csak az érem egyik oldala. (A bent töltött időből csak a kiképzés három hónapjának volt értelme, a többi pocsékba ment.) De ott a másik oldal. Nézzünk körül, milyenek a mai vézna, illetve túlsúlyos, férfiatlan fiúgyerekek! Dehogy sírom vissza a sorkatonaságot, azt a kétévest meg pláne nem. De valami köztes csak elkelne Egy gatyába rázó, de emberséges, három-négy hónapos kiképzés. Abba nem rokkanna bele sem a fiatal, sem az államkincstár, és akkor erre a kétségbeesett toborzásra sem lenne szükség.

Hogy is mondták a régi öregek a tutyimutyi férfira? „No, ez még katonának se vált be ”

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Fantasztikus siker: a szlovéneket is legyőzték kézilabdázóink
A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában Malmőben.

Poszt-trauma

Vihogó momentumos lányok Strasbourgban – videó
Arrogáns hangnem és bohóckodás.

Poszt-trauma

Mi fáj Bősz Anettnek?
A magyar zászló, vagy a magyar hús zavarja a képviselő asszonyt?

Poszt-trauma

Lendvai Ildikó a botcsinálta fociszakértő
Elgurult az a fránya pettyes.

Poszt-trauma

Bősz Anett esete a rendszerváltással
Liberális gőg vagy szimpla tudatlanság?

Álhírek

Lejárató kampány zajlik a miskolci kórház ellen
Bizonyítékok sora mutat arra, hogy teljes valótlanságot állítanak azok a hírportálok, amelyek szerint a kórházban eltávolították egy roma nő mindkét petevezetékét, hogy ne szülhessen többé gyermeket.

Ez történt száz éve

Magyarország kegyetlen békediktátumot kap Párizsban
Senkinek sem voltak illúziói, mégis megdöbbenést kelt, hogy szűk egyharmadára vágják az államot, elcsatolva három és fél millió magyart, a nemzet harmadát.

Aktuális

A korábbi bűnök okozta sebek akkor gyógyíthatók, ha segítjük a ma élő német közösséget
Soltész Miklós rámutatott, hogy 1946. január 19. és 1948 júliusa között közel 200 ezer magyarországi németet üldöztek el, további százezreket pedig évtizedekig rettegésben tartottak.

Fricz Tamás blogja

A liberálisoknak már Matolcsy György is fasiszta...
Már megint megjelent egy, a nemzeti együttműködés rendszerét és Magyarországot pocskondiázó és lesajnáló kötet az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …