Már tizenegy gyanúsítottja van a Zuschlag-ügynek

Jelenleg már tizenegy gyanúsítottja van a Zuschlag-ügynek, közülük nyolcat gyanúsítanak bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy értékű csalással, a további három személy esetében okirat-hamisítás, fiktív számlák kibocsátása és bűnpártolás gyanúja merül fel – tudta meg a Magyar Nemzet. <br /><br /><a href="/portal/529588">Biogáz: KISZ-főtitkár, gyanúsított vállalkozó, Zuschlag, uniós pénzek</a>

Magyar Nemzet
2007. 11. 28. 8:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes lapunknak azt mondta, hogy a nyomozás november 17-i meghosszabbítása óta ismét több – főképp kiskunhalasi és környékbéli illetőségű – tanút hallgattak meg, ám köztük nem található prominens személy. Kérdésünkre, hogy az egykori ifjúsági minisztérium működését, az ottani pályázati rendszert sikerült-e feltérképezni, Szabó közölte: igen, erre szolgált korábban a hajdani tárcavezetők és államtitkárok tanúkénti meghallgatása, például Gyurcsány Ferencé és Szilvásy Györgyé. – Továbbra is az ominózus pályázati pénzekkel kapcsolatban folytatjuk a nyomozást, az eljárás nem terjed tovább – hallhattuk a főügyészhelyettestől.

Az uniós pénzek „lefölözésével” kapcsolatba hozott Weiszenberger-videóval összefüggésben Szabó lapunknak kifejtette, hogy eddig semmiféle adat nem merült fel, amely EU-pénzek jogszerűtlen felhasználására utalna. Ugyanakkor a pénzek „lefölözésére” vonatkozó további kérdésünkre elmondta: a magyar költségvetés által biztosított egyes pénzek vonatkozásában lehet használni ezt a kifejezést.

Zsebõk Csaba

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.