Zuschlag-ügy jövőre is

A megyei vádhatóság a Zuschlag-ügyben engedélyt kapott a Legfőbb Ügyészségtől a nyomozás meghosszabbítására 2008. március 17-ig, mivel újabb bizonyítékok kerültek elő. A volt szocialista politikus még mindig nem tett vallomást, értesüléseink szerint azonban más gyanúsítottak már igen. A Weiszenberger-üggyel összefüggésben a nyomozó hatóság egyelőre még nem talált olyan jelet, ami európai uniós pénzek jogtalan megszerzésére utalna.

Magyar Nemzet
2007. 11. 23. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes lapunknak azt mondta, hogy a megyei vádhatóság november 17-vel engedélyt kapott a Legfőbb Ügyészségtől a nyomozás meghosszabbítására március 17-ig. – Ennek fő indoka, hogy nem tudták befejezni az eredetileg kitűzött határidőre a nyomozást, elsősorban azért, mert újabb bizonyítékok kerültek elő, illetve a már korábban előkerült bizonyítékokat új összefüggésekben is meg kell vizsgálni, mindazonáltal a jövő év elején szeretnénk vádat emelni – hangsúlyozta Szabó Ferenc. Elárulta, Zuschlag János továbbra sem tett vallomást; nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a további nyolc gyanúsított közül voltak olyanok, aki már vallottak. Korábbi lapinformációk szerint egyébként nem egy gyanúsított magára Zuschlagra nézve is terhelő vallomást tett.

Tudvalevő, hogy a volt szocialista képviselőn, megyei ügyvezető elnökön kívül személyi titkára, Lados István és Katus Ferenc is előzetes letartóztatásban van. A Hír TV rejtett kamerás felvétele alapján kipattanó és uniós pénzek állítólagos lefölözéséről elhíresült Weiszenberger-ügyről Szabó Ferenc azt mondta: a kecskeméti nyomozó ügyészség vizsgálja az esetet, gyanúsítás még nem történt, de a bizonyítékok vizsgálata folyamatban van. Egyelőre nem találtak arra utaló jelet az eddig megismert dokumentumokban, amely az üggyel összefüggésben európai uniós pénzek jogtalan megszerzésére utalna.

Zsebők Csaba

(Részletek a Magyar Nemzet 2007. november 23-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.