A korrupcióval vádolt VI. kerületi jegyző ellen tüntettek Zuglóban + Képek

A volt VI. kerületi jegyző ellen tüntettek Zuglóban. A XIV. kerületi polgármester ugyanis a korrupciós ügyei miatt leváltott terézvárosi jegyzőt akarja kinevezni. Deák Erzsébet felelős az Andrássy úti paloták áron aluli eladásáért és a Nagymező utcai mélygarázs-botrányért is. A zuglóiak arra kérik Weinek Leonardot, változtassa meg döntését, ám petíciójukat senki sem vette át a tüntetés után.

MNO
2008. 04. 19. 16:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöld területeket féltik az új jegyzőtől a zuglóiak. Deák Erzsébetet a XIV. kerület SZDSZ-es polgármestere budaörsi kollégájától és párttársától csábította át. A jegyző előzőleg a kormánypárti irányítású Terézváros önkormányzatának hivatalát vezette. Tavaly ősszel távozott a VI. kerületből – botrányos körülmények között.


Terézvárosban 2007 májusában a Nagymező utcai platánsor kivágása elleni tiltakoztak. A fák annak a mélygarázsnak voltak útjában, amelyre Deák Erzsébet többszörösen jogsértően adta ki az építési engedélyt. A közigazgatási eljárásról szóló törvény szerint eleve nem lett volna joga a döntésre, amelynek meghozatalakor figyelmen kívül hagyta a zöld területeket védő önkormányzati rendeleteket. A jegyző felett törvényességi felügyeletet gyakorló közigazgatási hivatal az építési engedélyt hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásból Deák Erzsébetet kizárták – a törvény előírásának megfelelően.

Fotók: Máté Péter

A petíciót senki se vette át a polgármesteri hivatalból, ezért a fideszes képviselők a jövő keddi testületi ülésen adják át Weinek Leonárd polgármesternek a levelet.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.