Vesztegetési kísérlet – Bosszút áll a terézvárosi önkormányzat?

Hétfőn árverezik annak a vállalkozónak a bérleményét, aki vesztegetés miatt feljelentette az MSZP-SZDSZ-es vezetésű Terézvárosi Önkormányzatot. A vállalkozó szerint az önkormányzat most bosszút áll azért, mert nyilvánosságra hozta a vesztegetési kísérletet. A VI. kerület MSZP-s polgármestere tagadja, hogy köze lenne az ingatlanügyhöz.

MNO
2008. 04. 06. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn árverezik el azt a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlant, melyben Berecz Károly bérleménye van. A belvárosi épületben a galériáját beépítő, az egyik üzlethelyiségét bérlő cég ügyvezetője már korábban meg akarta venni az épületet, akkor az MSZP-s polgármester Verók István a Terézvárosi vagyonkezelő Zrt.-hez irányította a vállalkozót.

Az önkormányzati cég vezérigazgatója itt azt közölte Berecz Károllyal: a döntéshozók jóindulatát 18 millió forinttal lehetne megnyerni. Miután Berecz kitálalt, a vesztegetési ügy miatt azóta Kovács Péter, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. első embere előzetes letartóztatásban, míg a pénzt átvevő vállalkozó házi őrizetben van. A kerület MSZP-s polgármestere, Verók István egy korábbi nyilatkozatában tagadta, hogy köze lenne az ingatlanügyhöz.

A Bajcsy-Zsilinszky úti épület sorsa egyelőre kérdéses, a vesztegetési ügyet kirobbantó vállalkozó fizetne érte, de szerinte neki azt már nem adja el az önkormányzat. Berecz szerint az ingatlan értékesítése sem egyértelmű, hiszen az el nem bontható galéria a Műárt Press tulajdona.

Berecz többször jelezte levélben a terézvárosi önkormányzatnak, hogy hajlandó lenne kifizetni a vételáron túl a korábban peres úton megállapított, közel 100 milliós bérletidíj-tartozásukat is. Választ azonban nem kapott. Berecz szerint két befektető is megvenné az épületet, de rendezetlen jogi helyzetük miatt hétfőn nem licitálnak.

Az MSZP-SZDSZ vezetésű Terézvárosban korábban a postamúzeumot, a balettintézetet és több, Andrássy úti ingatlant is áron alul értékesítettek, a hatóságok több eladás miatt indítottak nyomozást.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.