időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Iván: Veszélyben a magyar idősek ügye

MNO
2008.09.30. 10:36

A magyar idősödő és idős emberek ügye veszélyben van, egyre többen kerülnek megélhetési válságba – hangzott el Iván László napirend előtti felszólalásában kedden.

Október 1-jén az idős embereket ünnepeljük itthon és szerte a világon az idősek világnapja alkalmából. A jól ismert hazai demográfiai, egészségügyi, szociális, gazdasági, valamint politikai és kormányzási zavarok mindinkább elérik az időseket is – fogalmazott Iván László. A válságjelek kitűnnek abból is, hogy az idősek és idősödők fenntartható egészsége és életminősége minden szinten romlik, hozzáférésük a lét fontos és biztonságos ellátásaihoz romlik, megélhetési válságjelek észlelhetők, tájékoztatásuk esetleges és bizonytalan – sorolta a politikus, leszögezve: a politikai érdekekre alapozott deklarációk, a múlt és jelen kormányzati ígéretei következetesen szembemennek az idős emberek valós problémáival.

Még a Kincs program sem valósulhatott meg – jegyezte meg. Megállapíthatjuk, hogy a magyar idősödők és idősek ügye veszélyben van, egyre többen kerülnek megélhetési válságba a rendszer miatt – húzta alá a fideszes képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.